MENÜ

"Mutluluğu sezon sonuna taşıyalım"

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, galibiyetle bitirdikleri Denizlispor maçını değerlendirdi.

"Mutluluğu sezon sonuna taşıyalım"

Sağlam, iki tarafın da hedeflerinin olduğunu belirterek, “Futbol öyle enterasan bir oyun ki; bir taraf liderlik mücadelesi, bir taraf da can derdinde küme düşmeme mücadelesi yapıyor. İki takımın da çok büyük hedefi var. Maç bitiyor, biz 3 puan aldığımız için seviniyoruz, diğer tarafta aslanlar gibi mücadele eden ve o emeğinin karşılığını alamadan maçı bitirmiş bir topluluk üzülüyorlar. Biz de ortaya koyduğumuz futbolun karşılığını aldık. Böyle bir şey yaşadık. Aldığımız 3 puana sevilemeden orada yıkılan Denizlili futbolcuları teselli etmek istedik. Beşiktaş maçından sonra taraftarlar bu çocukları tribüne çağırmışlardı, yine çağırsınlar ve gurur duysunlar. Vermiş oldukları mücadele ve kazanmak için ortaya koydukları emeklerden dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Bundan sonrası için de başarılar diliyorum. Zirve mücadelesinde alınacak 3 puan Galatasaray ile farkı 5’e çıkarmamızı sağlayacaktı. O yüzden çok önemli 3 puan vardı sahada. İyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Baskı oluşturduk. Baskıların sonucunda da geç de olsa golümüzü bulduk. Golden sonra daha iyi olmasını düşündük ama Denizli açık vermedi. Skorda dengeyi yakalama adına çok mücadele ettiler. İkinci yarı yine rakibin dengeyi kurma çabaları, bizim bulduğumuz pozisyonlardaki anlayış ikinci golü getirdi bize ama sonra gol yedik. Hakem bence orada şansızlık yaşadı. Auta giden pozisyonda korner verdi diye gördük, ama seyretmek lazım. Denizlispor daha sonra oyunun dengesini uzun toplarla oynayarak bozdu. Pozisyon vermedik. İvankov’un karışık bir pozisyonu vardı. Sonuçta kazandık.


"SEVİNECEK VAKTİMİZ YOK"

Sevinecek vakitlerinin olmadığını belirten Ertuğrul Sağlam, “İnanın aldığımız bu galibiyet karşısında alınan 3 puana sevinecek vaktimiz yok. Cuma günü İstanbul Büyükşehir Belediye ile önemli bir karşılaşma oynayacağız. Soyunma odasında sevindik. Şimdi kulübe gideceğiz ve çalışmaya başlayacağız. Çocuklar artık sorumluluk aldı. Canlarını dişlerine katıyorlar ve bu takımı bir yere getirdiler. Ortaya bir başarı çıkardık. Ama biz bu başarıyı sezon sonuna taşıyamazsak, bunun anlamı yok. 7 final karşılaşmamız var. Bunları maç maç değerlendirip, önümüzdeki haftanın sonunda da en azından bugünkü puan farkını koruyarak haftayı bitirmenin hesaplarını yapacağız. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Ayrıca bize heyecanlarıyla katkı sağlayan taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Tek kötü söz ağızlarından çıkmadan, maçtan sonra rakip futbolcuları da yolladılar. Futbol adına da çok da güzel görüntüler oldu. Ayrıca çok mutluyum. Taraftarımızla, şehrimizle, futbolcu kadromuzla yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz.

"MUTLULUĞU SEZON SONUNA TAŞIYALIM"
Ciddiyeti koruyacaklarını belirten Ertuğrul Sağlam, “Rakiplerimizin hepsi bu havayı iyi bilen takımlar. En ufak bir boşvermişlik iki hafta sonunda puan farkını yok eder ve geriye bile düşebilirsiniz. Biz yine olaya çok ciddi bakacağız. Her haftayı tek tek değerlendirerek, her haftanın sonunda bulunduğumuz yeri korumak için mücadele edeceğiz. Geldiğimiz ilk günden beri bu hava var Bursa’da. 47 senedir mutlu olmak istiyorlar. Söylediğim gibi, biz bu havayı sezon sonuna taşımamız gerekiyor. Gerçek anlamda mutluluğu orada yaşayalım. Bizim dışımızda herkes bu baskıyı en derinden hissetmeye başladı” diye konuştu.

"İSTANBUL'A 30 BİN TARAFTAR BEKLİYORUZ"
Denizlispor karşılaşmasında rovaşata ile gol kaydeden Ozan İpek ise “Zor bir maç olacağını biliyorduk. Önemli olan 3 puan. Son haftalara yaklaşıyoruz. Önümüzde Belediye maçı var o da zor geçecek. Gol pozisyonu tabiki anlık olay. Rovaşataya kalkarken de anlık karar verdim. Güzel bir gol oldu. Tribünü bu şekilde bekliyorduk. Her maç böyleler. 12'nci adamlar. Çok iyi taraftarımız var. Bu avantajı da değerlendirmek istiyoruz. İstanbul’a da en az 30 bin Bursa taraftarını bekliyoruz.”

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ