MENÜ

Kocaelispor'da kriz bitiyor

Bank Asya 1. Lig'de 14 puanla son sırada yer alan ve ligden düşmemek için mücadele veren Kocaelispor'da, kulüp başkanı Muammer Çelik, tüm çağrılarına rağmen kulübe yeterince destek verilmemesini protesto etmek amacıyla sürdürdüğü açlık grevine, kendisini ziyaret eden sendika temsilcilerinin ricası üzerine akşam saatlerinde son vereceğini açıkladı.

Kocaelispor'da kriz bitiyor

Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) Sefa Sirmen Tesisleri’nin girişindeki boş alana kurulan çadırda açlık grevinde 8. güne giren Çelik’i, Türk Metal-Sen Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız önderliğinde, Türk-İş’e bağlı bazı sendikaların Kocaeli şube temsilcileri ziyaret ederek çiçek verdiler.

Sendika temsilcileri adına konuşan Yakup Yıldız, Çelik’e, davranışını takdir ettiklerini ve yanında olduklarını, ancak daha ileri götürmesi durumunda sağlığına zarar verebileceğini düşündükleri eylemi bir an önce bitirmesini istediklerini söyledi.

Muammer Çelik de sendikacıların bu talebini değerlendireceğini dile getirdi. Çelik, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, eyleme başladığı günden itibaren bazı sendika temsilcilerinin çok duyarlı davrandığını, bunun kendisini duygulandırdığını, beklediği davranışın bu olduğunu söyledi.

Kendisinin de eski bir sendikacı olduğunu belirten Çelik, şöyle devam etti: "İşçi arkadaşlarımın ve onların bağlı olduğu sendikaların Kocaelispor Kulübü’ne gösterdiği bu duyarlılık beni duygulandırdı. Bu kadar değerli başkanlarımızın bana yaptığı teklifi reddetmek mümkün değil. Bu eylemi sonuna kadar götüreceğimi daha önce söylemiştim. Benim için en önemli tablo bu tablo, bu tablo beni çok onurlandırdı. Bu akşam saat 19.00’da yönetim kurulu toplantımız var. Bu toplantıda eylemi sonlandırarak sendika başkanı arkadaşlarımın isteğini yerine getireceğim."

Çelik, kendisini ziyarete gelen sendika temsilcilerine saygılarını sunduğunu da kaydetti.

KOCAELİSPOR YENİDEN YAPILANDIRILACAK
Yakup Yıldız ise Muammer Çelik’in akşam saatlerinde açlık grevine son vereceğini açıklamasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Çelik’in sağlığının önemli olduğunu ifade eden Yıldız, şunları kaydetti: "Bize başkanın sağlığı lazım. Sağlığında ve Kocaelispor başkanlığında bu kente yapabileceğimiz çok işler var. Burası sanayinin başkenti, sadece emekçi kısmı değil, bu işin sanayici kısmı da var. Kocaelispor, çalışan ve çalıştıran kesimin temsilcisi olacak. Kocaelispor’u layık olduğu Turkcell Süper Lig’de Kocaeli halkını temsil edebilecek bir yapıya kavuşturmak için sayın başkanın sağlığı bizim için önemlidir. Dolayısıyla müşterek bir çalışma yapacağız. Sayın başkanın verdiği kararı memnuniyetle karşılıyor, kendisine teşekkür ediyoruz."

Yıldız, 25 Mart Perşembe günü Türk-İş’e bağlı sendikaların Kocaeli temsilcileriyle Kocaelispor’u içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıdan kurtarmak için projeler ortaya koymak üzere toplanacaklarını kaydetti.
Yıldız, Kocaelispor’un kentteki sosyal varlıklarla yeniden yapılandırılacağının müjdesini verdiğini sözlerine ekledi.

GREVE GÖTÜREN SÜREÇ
Kocaelispor Kulübü Başkanlığına 12 Aralık 2009’da seçilen Muammer Çelik ile ekibi, bir yandan takımın ligde kalabilmesi için mücadele ederken, diğer yandan da kulübün borçlarının ödenmesi için maddi kaynak arayışını sürdürdü. Kulübün TFF’ye olan borcu ödeyememesi üzerine sezon başında transfer edilen futbolculara lisans çıkarılamamıştı. Çelik, bu süreçte kulübün bazı masrafları ile borçlarının ödemesini şahsi çekleriyle karşılama yoluna gitmişti.

Çelik ve ekibi tarafından "Bir tuğla da sen koy" sloganıyla başlatılan yardım kampanyasında toplanan parayla TFF’ye 13 milyon TL ödeme yapılarak futbolcuların lisansı çıkarılmıştı. Muammer Çelik ve ekibi, sanayi kuruluşları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Valiliği’nden maddi yardım alabilmek için girişimlerde bulunmuştu.

Kulübün logosu borç nedeniyle haczedilmiş, kısa bir süre önce de 2 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılan logoya alıcı çıkmamıştı. Yeşil siyahlı taraftarlar, maçlarda, "Türkiye’ye bakan Kocaeli bir Kocaelispor’a bakamadı" yazılı pankart açmış, kulübe destek çıkmayanları protesto etmişlerdi.

Girişimlerine rağmen kulübün içinde bulunduğu maddi sıkıntıyı aşamayan Çelik, 15 Mart Pazartesi tesislerin bahçesinde kurulan çadırda açlık grevine başlamıştı. 19 Mart’ta kan şekerinin düşmesi sonucu fenalaşan Çelik, hastaneye kaldırılmış, tedavisinin ardından greve devam etmişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ