MENÜ

İnsan ötesi!

Zaragoza maçında hat-trick yapan Messi, son 5 maçta 11 gol attı. Barça'nın 10 numarası şu ana kadar ise 38 karşılaşmada rakip fileleri, 34 kez salladı.

İnsan ötesi!

Geçen yıl Barcelona 6 kupayı birden müzesine götürürken, takımın 10 numarası Lionel Messi de bireysel anlamda tüm ödülleri kazanmayı başarmıştı. Yeni yılda da Messi, performansını giderek artırmayı başardı. La Liga’daki son lig maçında Real Zaragoza’yı tek başına deviren Messi, 4-2 kazanılan mücadelede hat-trick yapmayı başardı hem de sayısız fırsattan yararlanamayan İbrahimovic’in de penaltıdan moralini bulmasını sağladı. Özellikle son 5 maçta 11 gol atan Messi, söz konusu karşılaşmalarda; Malaga’ya 1, Almeria’ya 2, Valencia’ya 3, Zaragoza’ya 3 ve Devler Ligi’nde de Stuttgart ağlarına 2 gol bıraktı. Toplamda bu sezon 38. maçında 34. golünü atmayı başaran Messi, La Liga’da da krallıkta 25 golle 1 numarada yer alıyor.

‘Maradona + Ronaldo = Messi’
22 yaşındaki yıldız oyuncu, başarısının takımın önüne geçmemesi gerektiğini belirterek, “Futbol bir takım oyunu. Pozisyonları ben yaratmış olsam da, bu hepimizin ürünüdür” açıklamasını yaptı. Ancak ülkedeki spor yazarları, Messi’nin şu an dünyanın en formda oyuncusu olduğunu vurguladı. AS Gazetesi, ‘Messi’yi kim durduracak?”, ‘Maradona+Ronaldo=Messi’ yorumunu yaptı. Teknik direktör Guardiola, “Messi’yi tanımlayacak söz bulamıyorum” derken, Zaragoza’nın orta saha oyuncusu Ander, “Messi belki de insan değil!” diye konuştu.

Messi'nin karnesi

Haberin Devamı

Maç Gol Asist
38 34 9

YORUM YAZ