MENÜ

Çizme'de ikram haftası!

İtalya Serie A'nın 29. haftası dün oynanan maçlarla tamamlanırken, lig lideri Inter ile AC Milan'ın puan kaybettiği haftayı, üçüncü sıradaki AS Roma karlı kapattı.

Çizme'de ikram haftası!

Serie A’da 29. hafta maçlarının ardından lider FC Inter’in, Sicilya adasının iki temsilcisinden biri olan Palermo ile yaptığı maçtan beraberlikle ayrılması, liderin yakın takipçisi AC Milan’ın da sahasında Napoli ile berabere kalması, Udinese’yi farklı mağlup eden AS Roma’nın zirveye iyice yaklaşmasına neden oldu. Bu sonuçlarla birlikte lig sıralamasının üst basamaklarında herhangi bir değişiklik olmazken, başkent ekibi zirveyle aradaki puan farkını eriterek, şampiyonluk yarışında var olduğunu gösterdi.

Lider FC Inter, Palermo deplasmanından aldığı beraberlikle ligin ikinci yarısının başından beri oynadığı onuncu maçta 6. beraberliğini aldı. Hafta arasında çıktığı Şampiyonlar Ligi müsabakasında Chelsea’yi eleyerek adını çeyrek finale yazdıran Inter, Sicilya temsilcileriyle bu sezon deplasmanda yaptığı maçlardan sadece bir puan çıkartabildi. Lider geçen haftada adanın bir diğer ekibi Catania’ya konuk olmuş ve sahadan 3-1 yenik ayrılmıştı.

Sıralamada ikinci basamakta yer alan FC Inter’in ezeli rakibi AC Milan ise sahasında ağırladığı Napoli’yi mağlup edemeyince 1 puana razı oldu ve Inter’in puan kaybettiği haftada lider olma şansını geri çevirdi.
Ligin güçlü ekiplerinden Sampdoria, konuk ettiği Juventus’u Cassano’nun attığı golle 1-0 yenerek, puan tablosunda rakibinin iki puan önüne geçti. Lig dördüncüsünün ön elemeden başlamak koşuluyla Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katıldığı Serie A’da dördüncülük için Palermo, Sampdoria ve Juventus çekişiyor. Sampdoria’nın Juventus karşısında aldığı bu galibiyet büyük önem taşıyor.

GOL KRALLIĞI
Serie A’nın 29. haftasında Udineseli Antonio Di Natale, AS Roma filelerine attığı iki golle gol sayısını 21’e çıkarırken, bu goller takımının mağlubiyetini önlemeye yetmedi. Yarışın ikinci basamağında 17 gol atan FC Inter’in Arjantinli oyuncusu Diego Milito yer alırken, üçüncü sırada 14 gol kaydeden Fiorentina’nin golcüsü Alberto Gilardino bulunuyor.

Haberin Devamı

YORUM YAZ