MENÜ

Gürcüler, Trabzon'da güldü: 36-8

Trabzon'da yapılan Avrupa Milletler Ragbi Kupası'nda Rusya'yı 36-8 yenen Gürcistan, grubu birinci sırada tamamlayarak Dünya Kupası'na gitme hakkı elde etti.

Gürcüler, Trabzon'da güldü: 36-8

İki ülke arasında yaşanan savaş nedeniyle tarafsız bir sahada yapılması kararı alınan ve Trabzon’da oynanan karşılaşmanın ilk yarısını da Gürcistan, 22-5 önde kapadı.

Gürcü taraftarların yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmayı, Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varşolomidze, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin eşi Sandra Elisabeth Roelofs Gürcistan Dışişleri Bakanı Grigol Vashadze, Devlet Bakanı Giorgi Baramidze, Tiflis Belediye Başkanı Gigi Ugulava’nın de aralarında üst düzey kişiler de izledi.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve emniyet müdürü Feridun Boz’un yanı sıra Uluslararası Ragbi Federasyonu Başkanı Mike Miller ile Türkiye Beyzbol Softbol Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu (TBSF) Başkanı Şahin Kömürcü de prokol tribünden karşılaşmayı takip etti.

Haberin Devamı



6 BİN 500 GÜRCÜ TARAFTAR
Maçı izlemek için dün akşamdan itibaren Sarp Sınır Kapısı’ndan geçerek kente gelen yaklaşık 6 bin 500 Gürcü taraftar, takımlarını Trabzon’da yalnız bırakmadı.

Ev sahibi ülke konumunda olmasından dolayı haftalar öncesinde Gürcistan’da bastırılarak satılan 6 bin 317 biletin tamamanı alan Gürcü taraftarlar, ellerindeki ülkelerinin bayrakları ile Akçaabat Fatih Stadı’nın tribünlerini doldurdular.

Karşılaşmayı 200 Rusya Federasyonu vatandaşının izlediği bildirilirken protokol tribünde de az sayıda Türk, karşılaşmayı seyretme imkanı oldu.

Bu arada karşılaşmayı 30’u yabancı olmak üzere toplam 85 basın mensubu takip etti.

GALİBİYETİ KUTLADILAR
Karşılaşmayı kazanan Gürcistan Ragbi takımı sporcuları, maçın ardından galibiyeti kutladı.

Saha içerisinde Gürcistan bayraklarıyla tur atan sporcular, galibiyeti taraftarlarıyla kutladılar.

AKÇAABATLILAR, GÜRCÜ MİSAFİRLERİNİ EVLERİNDE AĞIRLADI
Akçaabat Fatih Stadı’nın sahasını gören binaların üst katlarında yaşayan ve ilk kez bir ragbi maçı izleyen Akçaabatlı vatandaşlar, bilet bulamayan Türk ve Gürcü misafirlerini evlerinde ağırlayarak maçı izlemelerini sağladılar.

Buradaki Trabzon ve çevre illerden gelen Türk vatandaşlar, daha önce hiç ragbi maçı izlemediklerini belirterek, ev sahiplerine teşekkür ettiler. Türk arkadaşlarıyla birlikte maçı evlerinden izleyen Gürcü taraftarlar ise maçı izlemek için bilet bulamadıklarını irtibata geçtikleri Akçaabatlı dostlarının kendilerine yardımcı olduklarını söylediler. Evlerde, Gürcü ve Türk vatandaşlara meyve ve çay ikram edildi.

Avrupa Milletler Şampiyonası’nda, Gürcistan ile Rusya arasındaki maç, iki ülke arasında daha önce yaşanan savaş ve gerginlik nedeniyle tarafsız sahada yapılması kararlaştırılmıştı. Ev sahibi Gürcistan da maç için Trabzon’u tercih etmişti.

YORUM YAZ