MENÜ

..Ve beklenen oldu

Diyarbakır'ın yarıda kalan Belediye maçının sonucu açıklandı. Federasyonun, hükmen yenilgi kararı vermesi halinde küme düşecek olan Kırmızı-Yeşilliler, bu karşılamada 1-0 mağlup ilan edildi.

..Ve beklenen oldu

Yarıda kalan Bursaspor maçıyla ilgili hükmen yenik kararı verilen Diyarbakırspor, tamamlanamayan İstanbul Belediye karşılaşmasının sonucuyla rahat bir nefes aldı. Futbol Federasyonu, 88. dakikasında tatil edilen ve ev sahibinin 1-0 önde olduğu müsabakayı, bu skorla tescil etti. Kırmızı-Yeşilliler; aynı sezonda iki kez hükmen mağlup edilen takımın küme düşürülmesi gerektiği ligde, skorun tescil edilmesiyle bu tehlikeden uzaklaştı. İstinye’deki federasyon binasında alınan kararın ardından basının karşısına çıkan TFF Başkan Vekili Lutfi Arıboğan, Futbol Müsabaka Talimatı’nın 21. maddesine göre sonuca ulaştıklarını belirterek, şunları söyledi: “Kararda, sadece futbolun yasal dinamiklerinin etkili olduğunu bir kez daha belirtmek isterim. Bursaspor maçında alınan 3-0 hükmen kararıyla bu karar arasındaki fark, yaşanan olayların aynı olmamasındandır.”



‘Ligde kalacağız’
Antalyaspor ile bugün oynayacağı maç için Kocaeli’ye giden Diyarbakır kafilesinde tescil kararı sonrası büyük sevinç yaşandı. Teknik direktör Güvenç Kurtar, kararın kendilerini sevindirdiğini belirterek, “En azından kalan maçlarımızda mücadele etme şansı yakaladık. Takım olarak tüm düşüncemiz ligde kalmaktır. Çıkıp canla başla oynayacağız ve ligde kalacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ