MENÜ

"Savunma hayal kırıklığı yarattı"

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Kasımpaşa karşısında özellikle savunma konusunda hayal kırıklığı yaşadığını, bundan sonra hata paylarının sıfır olduğunu söyledi.

"Savunma hayal kırıklığı yarattı"

Denizli, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, özellikle savunmadaki performanslarını ve yakaladıkları pozisyonları değerlendirememelerini eleştirdi.

Sezon sonuna yaklaşırken, kaybedilecek puanların telafisinin zor olduğu döneme geldiklerini bildiklerini vurgulayan tecrübeli teknik adam, şunları söyledi: "Burada gol atarken ne kadar zorlandığımızı, tam tersine rakibin gelen pozisyonlarında bu akşam itibariyle kolay gol imkanı sağlamamızı değerlendirebiliriz. Attığımızdan kolay pozisyonları gole çevirme imkanımız olmadı. Bu akşamın sonucunun bize ne kadar olumlu veya olumsuz yansıdığını, ancak diğer maçlar oynandıktan sonra göreceğiz. Beşiktaş, bu akşam beni özellikle yediğimiz gollerle ilgili büyük hayal kırıklığına uğrattı. Burada hata varsa hepimizindir. Bu kadar önemli pozisyonları kullanamayıp rahat gol yediğinizde, maçı kurtarmanız zor oluyor."

"Hata payının sıfır olduğu dönem artık"
Mustafa Denizli, Kasımpaşa karşısında alınan beraberlik soncu hata paylarının sıfıra indiğini belirtti.
Bundan sonra Beşiktaş’ın puan kaybetmesi halinde, şampiyonluktan söz etme şansının azalacağına dikkati çeken siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, "Şartlar ne olursa olsun, ligin sonuna kadar 4 puan kaybetme olasılığı bizi hedefimize götürürdü. Burada artık bunun dışında sadece kaybedebileceğimiz 2 puan var" diye konuştu.

Savunmaya eleştiri
Denizli, Lig TV’de yaptığı açıklamada ise savunmaya büyük eleştiriler getirdi. Mustafa Denizli, bu çizgiye gelmiş bir takımın özellikle bire bir mücadelelerde rahat ekarte olmaması gerektiğini vurgulayarak, "Dönem dönem bize yakışmayan futbol ortaya koyduk" dedi.

Maçın ikinci yarısında oyundan çıkan Sivok’un durumuna değinen Denizli, "Sivok’un devre arası sorunu vardı. Mide spazmı, aldığı ilaçlarla açılabilir diye devam etmesini istedik, ama devam edemedi. İbrahim Kaş, ısınmaya ilk gönderdiğimiz oyuncuydu. Kenarda ne kadar ısınıp ısınmadığı önemli değil. Oyunda ısınması önemli. İlk yarıda çok iyi oynadığımız halde Holosko’nun kaçırdığı pozisyon, daha sonra maçın sonunda Tello’un değerlendiremediği pozisyonlar var. Bunlar maçın kaderini etkileyecek pozisyonlar. Defansif manada kötü bir sınav verdik" diye konuştu.

Vural: "İki farklı devre oldu"

Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural ise maçta farklı iki devrenin yaşandığını kaydetti.

Vural, ilk yarı rakibin yakaladığı 3 pozisyona karşılık kendilerinin 1 pozisyon bulduğunu ifade ederek, şöyle dedi: "İkinci yarı Moritz-Sancak değişikliğiyle oyuna dinamizm kattık. 8-9 pozisyon bulduk. Keyifli bir ikinci yarı oldu. Arka arkaya, bizi şoke eden iki gol yedik. Üzülüyoruz, bu kadar net pozisyonlara rağmen istediğimiz sonuca ulaşamadık. Kasımpaşa’nın niyeti top oynamak, Turkcell Süper Lig’in markasına katkıda bulunmak. Açık oynuyoruz diye eleştiri yapıyorlar. Bugün Beşiktaş’ın pozisyon sayısı 6, bizimki ise 9 oldu. Demek ki bir şeyler doğru oluyor."

Beşiktaş karşısında takımına beraberlik golünü kazandıran Şahin Aygüneş de iyi bir maç olduğunu ve takımına beraberlik golünü kazandırmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ