MENÜ

"Patronundan izin almadan kulübü yönetemezsin"

Cim Bom'un patronu, rakibi Adnan Öztürk'ü topa tuttu: “6 aylık yöneticilik tecrübesiyle kulüp yönetilmez. İşi öğrenene kadar iki yılınız geçer. Patronunuzdan izin alarak Galatasaray'ı yönetemezsiniz”

"Patronundan izin almadan kulübü yönetemezsin"

27 Mart’taki seçimlerde Adnan Öztürk’le başkanlık için yarışacak olan Adnan Polat, rakibiyle ilgili en sert açıklamalarını dün gece yaptı. Polat Otel’de kongre üyelerine bilgi veren Galatasaray Başkanı, konuşmasının büyük bölümünde Öztürk’ün yakın dönemdeki açıklamalarına karşılık verdi.

‘Art niyetliler’
Polat özetle şunları söyledi: “Canaydın döneminde kulübe gelen nakit paraları, Polat holding binasındaki kasalarda saklıyorduk. Özhan Başkan, ‘Bu paraları sen muhafaza et, kulübün kasalarına da haciz gelebilir’ diyordu. O günlerden 70 milyon dolar kredi alabilecek durumlara geldik. Tasarrufa yediklerimizden başladık. Yöneticimiz Ali Haşhaş, kulüpte yediğimiz simiti, çayı kesmedi ama kaşar peyniri kesti. Bunlardan bile tasarruf ettik... 100 milyon dolarlık borçtan bahsediyorlar, abuk sabuk rakamlar telaffuz ediyorlar. Bunda iyi niyet yok, art niyet var. ‘400 milyon TL zarar ettirdi’ deniyor.

ADNAN POLAT'IN AÇIKLAMALARI




‘Olmayan paranın borcu!..’
Bu kadar para olsa zarar ettirebilirdim ama hiçbir zaman Galatasaray’ın bu kadar parası olmadı... Alp Yalman 16 sene, Faruk Süren 6 sene, ben 12 sene çalıştım. Siz 6 ay yöneticilik yapıp, ‘Ben sıkıldım’ diyerek gitmişsiniz. 6 aylık tecrübeyle ‘Başkan olacağım’ derseniz, işi öğrenene kadar 2 seneniz geçer. Başka bir şirkette yönetici olup, patronunuzdan izin alıp, ‘2 saat kulübü yöneteyim’ derseniz, bu iş olmaz. Patrondan izin alarak Galatasaray yönetilmez!

‘Kulübün çöpünü satmadım’
Adnan Öztürk, ‘Biz söyledik, yeni stadın üstü kapatılıyor’ diyor, zaten protokolde olan bir şeyi kendi yapmış gibi anlatıyor. İstesem Riva’yı satarım, bu yetkim var ama satmadım. Galatasaray’ın bir tek çöpünü bile satmadım, satmayı da düşünmedim. Doğru söylemiyor... Galatasaray Adası’nı aldığımda fareler cirit atıyordu. Biz buranın çehresini değiştirecek bir anlaşma yaptık. Adnan Öztürk ve yardımcıları ise ada ile bize gol atmaya çalışıyor, ortaya yeni bir sıkıntı çıkarıyor. O golü bize değil, Galatasaray Kulübü’ne atıyorlar. Liselilerle, liseli olmayanlar tartışmasını ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, Galatasaray’ı bölemeyecekler!”

Raşit Altun

Haberin Devamı
YORUM YAZ