MENÜ

Yüzyılın transferi

27 Mart'taki Galatasaray kongresi için geri sayım devam ederken, başkan adayı Adnan Öztürk, Türk futbol tarihine geçecek bir hamle yaptı.

Yüzyılın transferi

Öztürk, Manchester United ile Chelsea markalarını zirveye çıkaran Peter Kenyon’ı ekibine dahil etti.

Sadece Kenyon değil... Dünya futbolunun süper yöneticileri Thomas Kurth ile Esteve Calzada da Öztürk’le birlikte.


Türkiye’de yıllardır her başkan, ya da başkan adayı hep söylemiştir: Futbolu profesyonellere teslim edeceğiz. Eğer Adnan Öztürk 27 Mart’ta Galatasaray’a başkan seçilirse, bu söz ilk kez gerçeğe dönüşecek. Şaka değil... Manchester United’ı dünyanın en zengin ve popüler kulüplerinden biri haline getirdikten sonra süper yıldız fiyatına Chelsea’ye transfer olan ve orada da büyük başarılara imza atan Peter Kenyon, Adnan Öztürk’ün başkan seçilmesi halinde bundan sonra Galatasaray için çalışacak. Bütün dünyada büyük ses getirecek bu hamle sadece Peter Kenyon ile sınırlı da değil. Milan, Barcelona, Bayern Münih, Real Madrid gibi devlerin içinde bulunduğu G-14’ün kurucularından Thomas Kurth ile Barcelona’da üst düzey görevlerde yer alan Esteve Calzada da Adnan Öztürk’ün ekibinde yer almayı kabul etti. Bu müthiş üçlü cumartesi günü Adnan Öztürk ile birlikte İstanbul’da basının önüne çıkacak.

İlk bombası Ali Dürüst
Dün gece GSYİAD’ın organizasyonunda projelerini anlatmaya devam eden Öztürk, ilk bombasını patlattı. Öztürk seçilmesi halinde, daha önce ikinci başkanlık görevine kadar yükselmiş olan Ali Dürüst’ün Futbol A.Ş.’nin başına geçeceğini açıkladı.



Thomas Kurth
Thomas Kurth, UEFA’da Avrupa Kupaları sorumlusu olarak uzun süre görev yaptı. Oradaki tecrübelerinden faydalanan spor adamı Avrupa’da büyük yankı uyandıran G-14’ün kurucularından biri olarak dikkat çekti. Kurth, Avrupa’nın en büyük kulüpleriyle iyi ilişkiler kurdu ve G-14’ün daha büyümesi için harekete geçti. G-14’ün Genel Müdürü ardından UEFA ile bir anlaşma yapıp bu birliğin sona ermesi konusunda geri adım atmak zorunda kaldı. Kurth şu an iletişim devi Mindspring Middle East’in Genel Müdürü olarak görev yapıyor.

Peter Kenyon
Futbol dünyasının Manchester United ve Chelsea’den tanıdığı İngiliz sportif direktör Peter Kenyon, kariyerine UMBRO’da Genel Müdür olarak başladı. Futbola Manchester United Genel Müdür yardımcısı olarak giren Kenyon, daha çok CEO görevini üstlendi. Alex Ferguson’un kulüpte kalmasında önemli rol oynayan tecrübeli futbol adamı, transferde de son söze sahipti. Sebastian Veron ve Rio Ferdinand gibi flaş isimlerin takıma kazandırılmasında başroldeydi. Manchester United, Kenyon sayesinde dünyanın maddi manevi en istikrarlı kulübü olmayı başardı ve uluslararası üne sahip oldu. Bu başarı öylesine dikkat çekti ki, Rus işadamı Roman Abramoviç, futbol dünyasında bir ilke imza attı ve bir CEO’yu Chelsea’ye transfer etti; Peter Kenyon Chelsea’de de Jose Mourinho ile beraber çalışıp, 2 sene üst üste Premier Lig’de zafer sevinci yaşadı.

Esteve Calzada
Dows Digital CEO’su (2007’den beri)
Prime Time Sport CEO’su (2007’den beri)

Geçmişi
FC Barcelona Marketing Bölümü Sorumlusu
FC Barcelona Reklam Bölümü Sorumlusu
Reckitt Benckiser Uluslararası Marketing Müdürü

Fanatik Çok Özel

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ