MENÜ

Ortalık fena karıştı

Beko Basketbol Ligi'nde sona doğru yaklaşılırken, dipteki takımlar can havliyle sürekli maç kazanırken, zirvede de liderlik her hafta el değiştiriyor.

Ortalık fena karıştı

Potada bitime 7 hafta kaldı. Neredeyse ligin her katmanında ayrı bir mücadele yaşanıyor. Efes Pilsen ile Fenerbahçe liderlik için kıyasıya yarışırken, Banvit ve Beşiktaş 3.’lük koltuğunu kapma peşinde. Play-Off için de en rahat Telekom olarak gözüküyor. Kalan 3 bilet için 9 takımın şansı var.

Lig sonuncusu Daçka yılın sürprizini yaptı

En büyük heyecan ise alt sıralarda. İlk 11 hafta galibiyet yüzü göremeyen Darüşşafaka Cooper Tires’a kesin ‘düştü’ gözüyle bakılıyordu. Ama 23. hafta itibariyle artık onlar da hayata tutunmuş durumda. Özellikle önceki gün Fenerbahçe’yi devirmeleri belki de yılın sürpriziydi. Lig sonuncusu, lig liderini yendi. Bu sadece Türkiye Ligi’nde değil, dünya üzerinde kolay kolay gözlenen bir durum değil. Darüşşafaka’nın 28, Kepez Belediyesi’nin 29, Galatasaray ve Oyak Renault’nun 30, Mersin’in 31, Aliağa’nın ise 32 puanı var. 8 hafta maç kazanamayan Oyak Renault’nun önce Türk Telekom’u, ardından da Beşiktaş gibi güçlü takımları yenmesi, kalan haftaların her türlü sonuca gebe olduğunun açık bir göstergesi.
En büyük çıkışı ise Mersin Büyükşehir Belediye yaptı. Türkiye Kupası’nda final oynadıktan sonra döndükleri ligde arka arkaya 4 maç kazanan Mersin, düşme hattından sıçrayıp bir anda Play-Off rüyası kurmaya başladı. Darüşşafaka, Oyak Renault, Kepez ve Mersin’in gösterdiği olağanüstü direnç kesinlikle övgüye değer. Onların bu inadı, müthiş bir performans sergileyen Galatasaray’ı hala rahatlayabilmiş değil. O kadar maç kazanan Sarı-Kırmızılılar için tehlike çanları çalmaya devam etmekte. Yukarıdaki değişim, sonuca direkt etki etmeyecek belki ama saha avantajını ele geçirmek de Play-Off öncesi önemli. Ama düşme ihtimali bulunan 7 takımın mücadelesi, kalan yedi haftada kesinlikle nefesleri kesecek.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ