MENÜ

"Stamford'da her zaman kazanırım"

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında, dün deplasmanda Chelsea'yi 1-0 yenerek eleyen İnter'in Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho, Chelsea'nin maçlarını oynadığı Stamford Bridge Stadı'nı "kendi evi" olarak nitelendirdi ve "Burada her zaman kazanırım" dedi.

"Stamford'da her zaman kazanırım"

2004-2007 yılları arasında Chelsea’de teknik direktörlük yaptıktan sonra İnter takımının başına geçen Mourinho, İngiliz takımında görev yaptığı dönemde Stamford Bridge’de sadece 2 kez maç kaybetti.

Chelsea, 2005’te Stamford Bridge’de lig kupasında Charlton Athletic’e penaltılarla yenilerek elendi, 2006’da da Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona’ya kaybetti.

Mourinho, Samuel Eto’o’nun golüyle İnter’in 1-0 kazandığı maçın ardından yaptığı açıklamada, "Bu takım için önemli bir an. Bu elemenin şansla, savunma tarzı oyunla ya da iyi oynayamayan rakiple ilgisi yok. Takımımız mükemmeldi. Bu olağanüstü bir zafer. Soyunma odasında hiçbir galibiyeti böyle kutlamamıştım. Chelsea’nin ya da başka bir takımın başındayken burası benim evim. Burada her zaman kazanırım. Burası benim için gerçekten özel bir stadyum. İnter yıllardır çeyrek finale çıkamıyordu. Biz, çok iyi bir takım olan Chelsea’yi 2 kez yendik" dedi.

İnter, Chelsea’yi San Siro’daki ilk maçta da 2-1 yenmişti.

TAKTİK
Maça 3 forvetle başlamasıyla ilgili sorulara Mourinho, "Bu stadı, atmosferini, rakip oyuncuları tanıyorum. Savunma oynayarak, 0-0’ı hedefleyerek tur atlamamız benim için imkansızdı" yanıtını verdi.

Daha önce kendisi için "özel biri" ifadesini kullanan Mourinho, "Rakibin kuşku duymasını istedim ve onlardaki kuşkuyu gördüm. İvanoviç ve Zhirkov hücuma çıkmaları mı, defansta kalmaları mı gerektiğine karar veremedi ve bu onlar için ciddi sorun oluşturdu. Bugün özel olan ben değildim. İnter özeldi. Ben Chelsea için bugün düşmandım, ama hayat böyle" dedi.

İngiltere basınında, Chelsea Teknik Direktörü Carlo Ancelotti’nin, Mourinho’nun bu taktiksel hamlelerine karşılık veremediği ve "gözüne ışık tutulmuş tavşan gibi donup kaldığı" yazıldı.

Özellikle Mourinho’nun maça Samuel Eto’o, Diego Milito ve Goran Pandev’den oluşan üçlü hücum hattıyla başlamasının Chelsea’nin kafasını karıştırdığı ve Ancelotti’nin bu konuda sessiz kaldığı ifade edildi.

Oyuna ilk müdahalesini 62. dakikada Ballack’ın yerine Joe Cole’u alarak yapan Ancelotti, "İnter’in kadrosu beni şaşırtmadı. San Siro’daki ilk maçta da son yarım saatte böyle oynadılar. Eto’o ve Pandev çok iyi oynadılar. Bizi çok baskı altına aldılar. Oyunun denetimini hiçbir zaman tam olarak ele geçirmedik" dedi.

Maçın son dakikalarında Stamford Bridge’deki Chelsea seyircisi, eski teknik direktörleri Mourinho lehinde tezahürat yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ