MENÜ

"Galatasaray bizden iyi değil"

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarıyla öğle yemeğinde bir sohbet toplantısı düzenledi.

"Galatasaray bizden iyi değil"

Hafta sonu oynanacak olan Galatasaray maçıyla da ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Güneş, "Galatasaray'ın Ankaragücü'nü mağlup ettiği maçı izledim. Bizden iyi futbol oynamıyorlar. Onları yenecek gücümüz var" diye konuştu.

Güneş, önce Galatasaray, ardından da Antalyaspor ile yapacakları maçların ayrı ayrı önemlerinin bulunduğu belirterek, "Trabzonspor olarak büyük takımlara karşı başarılı sonuçlarımız son dönemde oldukça az, bunu kırmak istiyoruz. Daha da önemlisi puan savaşı olduğunu düşünürsek alacağımız 3 puanı alıp yukarı çıkmak amacındayız. Şu anda ligde bulunduğu yerden memnun olmayan bir takım konumundayız. Ama Galatasaray maçında sonuç ne olursa olsun biz önümüze bakacağız" dedi.

"SON 4 MAÇTA 8 PUAN ALABİLSEYDİK ÇOK FARKLI OLURDU"
Güneş, kendi döneminde maç başına ortalama 2 puan düştüğünü söyleyen Güneş, şöyle konuştu:

"Benden önce 14 maç yapıldı. Bunun maç başı ortalaması 1.5 puana düşüyor. Benim dönemimde ise 25 maç yapıldı ve bu dönemde ortalama 2 puana denk geliyor. 2 puan benim için başarı değil. Eğer 25 maçta 2 puan alsak şu anda 50 puanımız olurdu ve yukarılarda olurduk. Ama buda şampiyonluk için yeterli değildi. 2 puan üstüne çıkmalıyız. Daha önce 1,5 puan aldığımız için alttaydık. Şu anda da geride kaldık. Kendi adımıza eleştiri yaparsak son haftalarda 4 maçta 8 puan alsak daha iyi durumda olurduk. Bütün bunlara rağmen diğer takımların birçoğunu puan olarak geçtik ve farkı kapattık. Mesela Bursaspor ile aramızdaki puan farkı fazla değil. Rakiplerimiz iyi gittiği zaman bizde iyi gidiyoruz. Ama kaybettiğimiz zaman ise üzülüyoruz" şeklinde konuştu.


"GALATASARAY BİZDEN İYİ FUTBOL OYNAMIYOR"

Güneş, Galatasaray'ın geçtiğimiz hafta Ankaragücü'nü yendiği maçta iyi bir futbol ortaya koymadığını da ifade ederek, "Aslında beni Galatasaray maçından çok kupada oynayacağımız Antalyaspor maçı ilgilendiriyor. Zaten ligdeki yerimiz olumsuz. Kupada ise şansımız sürüyor. yendiğimiz zaman finale çıkıp kupayı alabiliriz. Son haftalarda oynana futbol beni memnun etmedi ama Galatasaray'ın Ankaragücü'nü yendiği maçı izledim ve onların bizden üstün olmadığı gördüm. Hatta geçen hafta bizim onlara oranla daha fazla pozisyonumuz vardı. Ama Galatasaray girdiği pozisyonları kullandı. Onun için Trabzonspor oyuncularına sesleniyorum, bazen onlarla paylaşıyorum, kendimizi geliştirmeliyiz. Bu kadro, yarışan bir kadro durumundadır. Bu kadro zaman zaman çok iyi maçlar oynadı. Ama düşüş geçiren oyuncular var. Dolayısıyla dalgalanmaları doğal karşılıyorum, ama uzun olması kötü sonuçlar doğurabiliyor" dedi.

"FERHAT'IN OYNAMASI ÇOK ZOR"
Güneş, Gaziantepspor maçında sakatlanan Ferhat'ın Galatasaray maçında oynamasının zor olduğunu da belirterek, "Tayfun ve Yattara zaten uzun zamandır yoklar. Ömer Aysan'ın ise durumu henüz belli değil. Dünkü çalışmada sakatlanan Song konusunda ise bu akşamki çalışmaya göre bir karar vereceğiz" diye konuştu.


"ENGİN'E GEREKEN CEZA VERİLECEK"
Gaziantepspor maçında oyundan alındıktan sonra korkulukları tekmeleyen Engin'e gerekli cezanın verileceğini de ifade eden Güneş, "Engin'i tanımaya ve oynatmaya çalışıyorum. Maç içerisinde değil ama televizyondan yaptıklarını gördüm. Doğru değil. Onunla ilgili ceza tedbirlerimiz var. Engin bu tavırlarını, tepkilerini zaman zaman kendini kontrol edemediği için yapıyor. Hırsı aklının önüne geçiyor. İyi oynadığı zaman ise sakinleşiyor. Oyuna iyi başlayamadığı için gerginliği daha fazla oldu. Tabii cezasını alacaktır, ama kendini düzeltemeye çalışacak. Sorunları düzeltmeye devam ediyoruz, ama devam ederse oyuncuyla birlikte olmayız" ifadelerini kullandı.

"COLMAN'A GALATASARAY MAÇINDA İHTİYACIM VAR"
Güneş, zaman zaman bazı oyuncuları kadroya almayacağını da tekrarlayarak, "Geçtiğimiz hafta Cale ve Colman'ı almadım. 'Bu onları istemiyoruz anlamı taşımaz. Son hafta oynamayan oyuncu daha sonraki hafta oynayabilir. Takımdaki lisanslı her oyuncunun oynama veya kadroya girememe durumu var. Sezon sonunda karar vereceğim. Ama her iki futbolunun yerinde oynayanlarda şanslarını değerlendiremedi. Bazen takım içerisinde 3 - 4 oyuncuda dalgalanma oluyor. Alanzinho'nun bu dönemde çıkışa geçtiğini düşünüyorum. Bu beni memnun etti. Gençlerbirliği ve Gaziantepspor maçlarında iyiydi. Colman ve Selçuk'ta da dalgalanma var, ama bu oyuncular tecrübeleriyle büyük maçlarda devreye girebilirler" diye konuştu.

"TEOFİLO'YU HENÜZ İYİ KULLANAMADIM"
Tecrübeli teknik adam, henüz Teofilo'yu kullanamadığını da ifade ederek, "Başlangıçtaki hevesinde bir düşüş oldu. Ülkesinde gol atan, oynayan oyuncu durumundan tersi duruma düştü. Ben verimli olmayınca güven bunalımı olur diye, hep güvenini kazandığı zaman oynaması için beklettim. Galatasaray maçında 11'de oynama ihtimali yüzde 50. O mevkide Umut, Burak ve Alanzinho da var. Bunlar arasından karar vereceğim. Bir veya ikisinin oynamaması lazım. Aslında ilk etapta Teofilo'yu oyunun gidişatına göre kullanmayı düşünüyorum. Yinede antrenmanlardaki performansına bakacağım. müsabakada Umut'un verimsiz olması belki soru işareti getiriyor, ama Umut'un takım içerisindeki bütünlükte yer alması gerekiyor" şeklinde konuştu.

3

Haberin Devamı
YORUM YAZ