MENÜ

'Şampiyonluk için'

Ankaragücü'nü adeta tek başına yıkan Keita, “Ben sadece görevimi yaptım. Bu zafer tüm takımındır. Şampiyonluktan başka bir şey düşünmüyoruz, bunun için sahada savaşıyoruz” dedi.

'Şampiyonluk için'

Aslan’ın Fildişi Sahilli yıldızı Kader Keita, Ankaragücü maçının gidişatını tek başına değiştirdi. İlk goldeki katkısı, farkı ikiye çıkaran golü atışı ve son saniyelerde Baros’a yaptığı asist, Cim Bom’u 3 farklı galibiyete taşırken, tecrübeli oyuncu son derece mütevazı konuştu. “Ben sadece görevimi yaptım” diyen Keita, “Bu zafer tüm takımındır. Taraftarlara da teşekkür ediyorum, bizi çok iyi desteklediler. Şampiyonluktan başka bir şey düşünmüyoruz, bunun için sahada yeri geldiğinde savaşıyoruz” ifadesini kullandı. Dünkü antrenmanda belindeki ağrılar nedeniyle dinlendirilen yıldız futbolcu, ortaya koyduğu performansla otoritelerden de tam not aldı. Keita’nın bu grafiğini Fildişi Sahili formasıyla 2010 Dünya Kupası’na taşıması halinde değerinin katlanacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Gözden düşmüştü
Keita, Fenerbahçe derbisinde Roberto Carlos’a yumruk atınca ceza almış, ancak cezası bittiğinde de Rijkaard’ın gözüne yeniden girebilmek için büyük çaba sarf etmişti.

Ne dediler?

Attığı golde güç ve klasını gösteren bir şov sergileyen Keita, Baros’u da dönüş maçında golle buluşturarak şüphesiz takımın bu maçtaki en önemli futbolcusu oldu. Etkili isimlerine rağmen etkili hücum yapamayan Ankaragücü bireysel hatalarına devam edince sonuç kaçınılmazdı. Zaten değil Ankaragücü, dünyanın sayılı takımı bu hataları yapsa önde oynayan ve iyi günlerinde bonservis değeri toplam 47 milyon euro olan Keita, Jo ve Dos Santos cezayı keserdi.

Hakan Can (Fanatik)

*****

İlk goldeki korkunç savunma hatasını ortaya çıkaran Keita’nın baskısı. İkinci golde de durum aynı. Sonuç itibariyle Galatasaray hedefine çok kolay ulaştı. Hem de çok. Ama şu da bir gerçek ki, sezon başındaki oyuna biraz yaklaşsalar, lig tarihinin en farklı galibiyetlerinden birini almaları işten olmazdı. Özellikle elde böyle bir Keita varken. Bu maçta asıl konuşulması gereken adam tabii ki Keita. Belki, Arda da sahne almış olsa işin rengi çok daha farklı olabilirdi.

Haberin Devamı

Mehmet Demirkol (Milliyet)

YORUM YAZ