MENÜ

Maça mı, savaşa mı?

Maç öncesi iki takım taraftarı arasında taşlı-sopalı kavga çıktı, 5'i polis, 7 kişi yaralandı. İki otobüste çok sayıda kesici alet bulundu. Ankaragücü'nden 43 taraftar gözaltına alındı. Tribünden düşen bir taraftarın kafatası çatladı.

Maça mı, savaşa mı?

Galatasaray ile Ankaragücü arasında dün oynanan karşılaşma öncesi istenmeyen olaylar yaşandı. Galatasaraylı taraftarların maç öncesi stat çevresinde buluştukları Şelale Restoran’ın önünden geçen 150 kadar Ankaragücü taraftarı bir anda taş ve sopalarla Sarı-Kırmızılılar’a saldırdı. Çıkan arbede sonucunda mekanın camları kırılırken, kavgaya bıçakların da karışması üzerine 5’i polis ikisi Galatasaray taraftarı 7 kişi yaralandı. Olaylar sonrası Ankaragücü taraftarlarını İstanbul’a getiren iki otobüste yapılan aramada, satır, bıçak, demir çubuk ve tornavida bulundu. Emniyet güçleri, ‘Ankara Gecekondu’ grubundan tam 43 taraftarı gözaltına alarak, Şişli Polis Merkezi’ne götürdü. Emniyet güçlerinin olayları yatıştırmak için biber gazı sıkması üzerine futbolseverler hayli zor anlar yaşadı. Olayların hemen ardından bir grup Galatasaray taraftarı da stada gelen Ankaragücü otobüsüne taşlı saldırıda bulundu. Emniyet güçleri bu olaya da müdahale ederek otobüsün stada ulaşmasını sağladı.

Üstünel hastaneye gitti
Diğer yandan kapalı üst tribünde çıkan arbede sırasında bir taraftarın alt tribüne düştüğü öğrenildi. Önce Şişli Etfal ardından, Okmeydanı SSK Hastanesi’ne kaldırılan taraftarın alkollü olduğu tespit edildi. Kamil Özen isimli 27 yaşındaki taraftarın kafatasında çatlak tespit edildi, bilincinin ise açık olduğu bildirildi. Galatasaray Başkan Yardımcısı Haldun Üstünel ile Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin talihsiz taraftarı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ