MENÜ

İspanya'da 'Hat-trick' şov!

İspanya La Liga'da 26. haftanın maçları tamamlandı. Real Madridli Higuain ile Barcelonalı Messi, haftayı hat-trick'le kapattı.

İspanya'da 'Hat-trick' şov!

Lider Real Madrid, Real Valladolid deplasmanında 4-1 galip gelerek averajla liderliğini sürdürdü.

Valladolid’in Jose Zorrilla stadında 17 bin kişinin izlediği maçta Real Madrid Portekizli Cristiano Ronaldo’nun 28. dakikada serbest vuruştan attığı golle 1-0 öne geçti. Real Madrid, 45. dakikada Rafael Van Der Vaart’ın kullandığı serbest vuruşta, Arjantinli golcüsü Gonzalo Higuain’in attığı golle farkı 2’ye çıkardı ve devre 2-0 Real Madrid üstünlüğüyle sonuçlandı.

Real Madrid, 58. dakikada Higuain’in golüyle skoru 3-0 yaptı. Valladolid, 58. dakikada Raul Albiol’un kendi kalesine attığı golle skoru 3-1’e getirdi. Arjantinli Higuain, 65. dakikada kendisinin 3. takımının 4. golünü attı ve maç 4-1 Real Madrid’in üstünlüğüyle sona erdi.

Real Madrid bu sonuçla puanını 65’e çıkararak geçen hafta ele geçirdiği liderliği averajla sürdürdü. Real Madrid’in averajı artı 50, Barcelona’nın ise artı 48.

BARCELONA
Geçen hafta Almeria’ya puan kaybederek averajla 2. sıraya inen Barcelona, haftanın üst sıraları ilgilendiren en önemli maçında, evinde 3. sıradaki Valencia’yı 3-0 mağlup etti.

Nou Camp’da yaklaşık 77 bin kişinin izlediği maçta, Barça’nın Arjantinli golcüsü Lionel Messi "hat-trick" yaptı.
İlk yarısı 0-0 sonuçlanan maçta, Messi 56. dakikada 3 Valencia’lı oyuncuyu çalımlayarak topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 üstünlüğe taşıdı. Valencia’da 70. dakikada Maduro, Messi’ye yaptığı faul nedeniyle 2. sarı kartı gördü ve kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Messi’nin 81 ve 83. dakikalarda attığı gollerle Barcelona maçı 3-0 kazandı.

La Liga’da 4. sırada yer alan Sevilla, 6. sıradaki Deportivo ile 1-1 berabere kaldı ve 3. sıradaki Valencia ile arasındaki farkı 3 puana indirdi.

Ligde 26. maçları bugün yapılacak Atletico Madrid-Osasuna maçıyla tamamlanacak.

GOL KRALLIĞI
La Liga’da 26. haftanın ardından gol krallığı yarışında bu hafta 3 gol atan ve gol sayısını 22’ye çıkaran Arjantinli Messi (Barcelona), ilk sırada bulunuyor.

2. sırada bu hafta 3 gol atan bir diğer Arjantinli Gonzalo Higuain (Real Madrid) bulunuyor. Higuain’in gol sayısı 19.

3. sırada 17 golle David Villa (Valencia), 4. sırada 15 golle Cristiano Ronaldo (Real Madrid) yer alıyor.

5. sırayı 12 golleri bulunan Diego Forlan (Atletico Madrid), Zlatan İbrahimoviç Barcelona) ve Roberto Soldado (Getafe) paylaşıyor.

Haberin Devamı

YORUM YAZ