MENÜ

Inter köşeye sıkıştı

İtalya Serie A 28. haftası dün oynanan maçlarla tamamlandı. Lider Inter'le ikinci sıradaki AC Milan'ın aralarındaki puan farkı 1'e indi.

Inter köşeye sıkıştı

İtalya Serie A 28. haftası dün oynanan maçlarla tamamlanırken, gollü maçlara sahne olan haftada toplam 39 gol atıldı.

Serie A’da 28. haftanın açılış maçında Cuma günü lider FC Inter ada takımlarından olan Catania’ya konuk olurken, ilk yarısı golsüz biten maçta Milano ekibi 1-0 öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamadı ve karşılaşmadan 3-1 yenik ayrıldı. Lider FC Inter, ligin ikinci yarısında oynadığı 9 karşılaşmada toplam 13 puan kaybederken, bu maçlarda 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Liderin puan alamadığı haftada en yakın takipçisi AC Milan evinde ağırladığı Chievo’yu son dakikada Hollandalı Clarance Seedorf’un attığı golle 1-0 yenerek, ezeli rakibiyle aradaki puan farkını 1’e indirdi. Hafta arasında İngiltere’nin Manchester United takımına farklı mağlup olarak Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne veda eden AC Milan bu galibiyetle şampiyonluk yarışındaki iddiasını arttırdı.

FC Inter’in bir diğer takipçilerinden AS Roma, Livorno deplasmanında ilk yarısı karşılıklı gollere sahne olan maçı uzun süre önde götürmesine karşın 71. dakikada Cristiano Lucarelli’nin golüne engel olamayarak, beraberliğe razı oldu. Başkent ekibi liderin puan kaybettiği haftada puan farkını azaltma fırsatını değerlendiremezken, üstüste üçüncü maçından beraberlikle ayrıldı. AS Livorno’da golcü Lucarelli bu maçta 3 gol atarak "Hat-trick" yapmayı başardı.

İstikrarsız performansı devam eden Juventus, haftanın gollü geçen karşılaşmalarından biri olan maçta lig sonuncusu Siena’yı Torino Olimpiyat Stadı’nda ağırladı. Juventus henüz 10. dakikada skoru 3-0’a getirirken, konuk Siena ilk yarı bitmeden skoru önce 3-1 yaptı ardından ikinci yarıda biri penaltıdan olmak üzere bulduğu iki golle maçtan 1 puanla ayrılmasını bildi. Bu arada Juventus’un emektar futbolcusu Alessandro Del Piero, bu maçta attığı ilk golle Torino ekibindeki 300. golünü filelere gönderdi.

Ligin köklü takımlarından Lazio ise sahasında Bari’ye 2-0 ile boyun eğerken, puan durumunda üzerinde bulunan Udinese ve Catania’nın haftayı 3’er puanla kapatması nedeniyle küme düşme korkusunu hissetmeye başladı.

Toplam 39 golün kaydedildiği 28. haftada en çok gol 8 golle Genoa-Cagliari maçında atılırken, tek gol kaydedilen Parma-Atalanta ve AC Milan maçları en az gol atılan mücadeleler oldu.



GOL KRALLIĞI
28 haftası geride kalan Serie A’da Udineseli Antonio Di Natale’nin 19 golle gol krallığı yarışındaki liderliği sürerken, bu hafta Catania’ya karşı bir gol atan FC Inter’in Arjantinli oyuncusu Diego Milito da gol sayısını 16’ya çıkartarak ikinci sıradaki yerini korudu.

Yarışın üçüncü sırasını 13’er gol kaydeden Sampdorialı Giampaolo Pazzini ile Fiorentinalı Alberto Gilardino paylaştı. AC Milan’ın Brezilyalı yıldızı Alexandre Pato ve Cagliari’nin golcüsü Alessandro Matri de 12’şer golle dördüncü basamakta yer alıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ