MENÜ

"Fenerbahçe'deki gibi olmayacak!"

(A) Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Guus Hiddink, bugün basın mensuplarının karşısına çıkarken, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Hollandalı çalıştırıcıyla başarıda istikrar yakalayacaklarını söyledi.

"Fenerbahçe'deki gibi olmayacak!"

Beşiktaş'taki Four Seasons Bosphorus Hotel'de düzenlenen basın toplantısında ilk olarak sözü alan Özgener, şunları söyledi:

"Basın toplantısına, 20 yıl aradan sonra bir kez daha Türkiye'de çalışacak olan Sayın Hiddink'e, "hoş geldin" diyerek başlamak istiyorum. Sayın Hiddink'in Fenerbahçe ile başladığı yurtdışında antrenörlük tecrübesinde elde ettiği olağanüstü birikimi, bundan sonra ay yıldızlı ekibimiz için harcayacak olmasından dolayı bir futbolsever olarak çok mutluyum. Bugün itibariyle Türk futbolu için önemli bir süreci geride bırakıyoruz. Geçtiğimiz yılın Ekim ayı içinde başlayan bu süreç bugün nihayete erdi.

Bu süreçte A Milli Takım için pek çok isim ortaya atıldı. Bu haberlerle ilgili 21 Ekim 2009 tarihinde yaptığımız açıklamada şu cümleleri kullanmıştık: "Milli Takımımız için arayışımız, kişilerle değil, sistemle ilgilidir. Milli Takımlarımız ve futbolumuz için en doğru "teknik yönetim modelini" oluşturduktan sonra, bu modele en uygun teknik adam ve ekip için çalışmalar başlayacaktır…"

O günden bugüne geçen süre içinde, başta Milli Takımlar olmak üzere Türk Futbolu'nun tüm sportif yapılanmasını yeniden ele aldık. Bu konuda görüşleri dinledik, araştırmalar yaptık ve çeşitli modelleri inceledik. Daha önceki açıklamalarımızda da, Türk Futbolu'nun büyük başarıları yakalayacak gücü bulunduğunu ancak bu başarıları kalıcı kılabilecek istikrarı olmadığını belirtmiştik. Bu kapsamda, istikrar sorununu çözebilmek için belirli bir "teknik yönetim modeli" oluşturduk. Bu modelin Türkiye'de nasıl uygulanacağı ile ilgili bir plan oluşturduk ve teknik ekip arayışlarımızı bu plana uygun olarak sürdürdük.

Yeni modelimiz; birçok paydaşın bir araya gelmesiyle oluştu. Milli Takımlar Teknik Direktörlüğünü bu modelin önemli bir parçası olarak konumlandırdık. Tüm bu sürecin geldiği son noktayı yaşıyoruz.

Bugün, oluşturduğumuz bu yeni teknik yönetim modelinin en önemli parçasıyla bir araya geldik. Belçika maçından hemen sonra kamuoyu ile paylaştığımız görüşleri bir daha hatırlarsak Orada şu ifadeleri kullanmıştık: "Türk Milli Takımlarının yeniden yapılanma çalışmalarında görev alacak teknik adam; futbolumuzu uluslararası alanda başarıya götürecek ve de en önemlisi bu başarıyı istikrarlı kılacak deneyim, birikim ve özelliklere sahip bir isim olacaktır…"

Şu anda burada, futbolumuzu; koyulan tüm hedeflere yetenek, bilgi ve deneyimiyle taşıyabileceğine inandığımız bir isimle, Guus Hiddink'le yan yanayız.

Türkiye Futbol Federasyonu olarak yeni teknik direktörümüzle el ele vererek bu yeni dönemde istikrarlı başarılar için çalışacağız. Kendisine güvenimiz sonsuz.

Yeniden yapılanma sürecimiz tamamlandı. Bu yeni modeli en iyi şekilde hayata geçireceğine inandığımız isimler görev başına getirildi. Türk Futbolu adına çok önemli bir süreç sona erdi.

Bugünden itibaren yepyeni bir dönem başlıyor. Bu yeni dönemdeki başarılar doğal olarak sadece kişilere ve onların yeteneklerine bağımlı değil. Futbol ailesinin tüm paydaşlarının bir araya gelerek oluşturacağı sinerji çok önemli.

Yakalanacak istikrarlı başarıların, Türk futbolunun tamamına olumlu yansıyacağı gerçeğinden hareketle herkesi bu yeni dönemde birlikte çalışmaya ve teknik ekibimize destek olmaya çağırıyoruz. Yeni dönemde en büyük sevinçleri, Türk Futbol Ailesi'nin tüm fertleriyle beraber yaşamak dileğiyle…"



A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) kendisine yaptığı teklifi çok düşünmeden kabul ettiğini belirterek, "Buraya gelirken çok fazla düşünmedim. TFF ile çalışmaktan mutluyum" dedi.

Beşiktaş’taki Four Seasons Bosphorus Hotel’de TFF Başkanı Mahmut Özgener ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Hollandalı teknik adam, dünya çapında çalıştığını, kendisine farklı tekliflerin de olduğunu belirterek, "Bir yere giderken hep içimdeki hislere göre davranırım. Bütün ülke iyi sonuçlara kendini adamış durumda. Benim için en önemli şey insanların buna gösterdikleri tutku ve adanmışlık. Buraya gelmeden önce Mahmut beyle kimlerin düşünüldüğünü konuştum. Gelirken biraz düşündüm, ama çok fazla düşünmedim. TFF ile birlikte çalışmaktan çok mutluyum" diye konuştu.

Hiddink, toplantıda gösterilen videoda vatandaşların kendisi hakkında söylediklerini anlayamadığını, ancak pek çok kişi Türk Milli Takımı’nın güzel geleceğine olan inancını belirttiğini kaydederek, şunları söyledi:
"Videoda Türkiye’de çalıştırdığım Fenerbahçe’den de bahsedildi. Tabii ki Fenerbahçe’de çok da güzel şeyler olmadı. Türkiye’deki ilk maçımızda çok büyük bir yenilgiye uğramıştık. O zaman insanlara sorsanız ’Lütfen evine git’ derlerdi. Zamanla çok şey değişti. 20 yılda çok tecrübe kazandım. Burada olmaktan çok mutluyum. İnsanın geçmişini unutmaması lazım. Geçmişimde çok şey öğrendim, ama geleceğe bakmalısınız. Türk futbolunun geleceği çok daha iyi olacaktır. Yakın geçmişte Türk futbolu ile yapılanları gördüm. Projeler gerçekten çok güzel. Hollanda Federasyonu’nda TFF’nin 2016 Avrupa Şampiyonası adaylığıyla ilgili sunumunundan çok etkilendim. 2016 Avrupa Şampiyonası’nın Türkiye’de yapılması için toplum ve hükümet tarafından çok büyük heves olduğunu gördüm. Türk futbolu çok daha iyi yerlere gelecek. En kısa sürede ekibimle birlikte çalışmaya başlayacağız. Eylül ayında başlayacak Avrupa Şampiyonası elemeleri için çalışmalara büyük bir hızla başlayacağız." Açıklamaların ardından Hiddink ile Özgener, basın önünde sözleşmeye imza attı.



SORULAR
Toplantıda, imza töreninin ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Bir gazetecinin, "Bir kulüp takımından teklif gelirse, Türk milli takımı ile birlikte çalıştırmayı düşünür müsünüz" sorusu üzerine Hiddink, "Şu andan itibaren kendimi TFF ve Türk futboluna tamamen adamış durumdayım. Federasyonla birlikte başka bir kulüpte yapmanın yolu yok. Çünkü öncelikle fiziksel olarak mümkün değil. İkincisi burada bir işi çok iyi şekilde yapmaya odaklanmalıyız. Ben kendimi sadece Türk milli takımına adamış durumdayım" diye konuştu.

Mahmut Özgener ise bu konuda görüşlerini daha önce açıkladıklarını ifade ederek, "TFF olarak böyle bir öneriye sıcak bakmayacağımızı söylemiştim. Hocamızla da baştan konuşmuştuk. Konu netleşmiştir" dedi.
Hollandalı teknik adam, "Türkiye’yi neden tercih ettiniz. İlk seferde yaşadığınız başarısızlık bunun bir nedeni mi? Burada ne kadar sabırlı olacaksınız" sorusu üzerine de şunları kaydetti:

"Tabii ki de 20 yıl öncesi buradaydım. 20 yıl öncesinde sadece kötü anılarım yok burada. İlk yenilgimizde kendi evimizde yenilmiştik. Bunu herkes çok iyi hatırlıyordur. Türk insanı futbolu çok seviyor, ilk günden büyük beklentileri oluyor. İkinci adımı tekrardan atmak istedim. Burada güzel anılarım da çok fazla. 20 yıl içinde nelerin değiştiğiyle ilgili çok da haberdar değilim. Bana biraz zaman verin, insanları izleyeyim. Kulüpler de çok değişti. Profesyonellik oluşturulmuş durumda. Çok şey değişti. Yönetim tarzları değişti. Bu bile çok önemli bir adım.

Sabrım göründüğünden daha uzun olabiliyor. Biz sonuçları ilk günden almak istiyoruz, ama bu çok gerçekçi bir yaklaşım değil. Bir an önce başarılı sonuçlara erişmek istiyorum. Herkes elinden geldiğini verirse, buna inanırsam ve başarı gelmiyorsa sabrımı zorlayabilirim."



KIZIL VE HİDDİNK’İN YARDIMCILARI DA İZLEDİ
Basın toplantısını Milli Takımlardan Sorumlu Yönetici Levent Kızıl ve Milli Takımlar Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin ve (A) Milli Takım Antrenörü Engin İpekoğlu da izledi.

İSTANBUL’A BUGÜN GELDİ
İstanbul’a bugün gelen Guus Hiddink, ayağının tozuyla basın toplantısı yaptı. İstanbul’a gelir gelmez İstinye’deki Futbol Federasyonu binasına giderek, federasyon çalışanlarıyla tanıştı. Öğle yemeği yiyen Hollandalı teknik adam, daha sonra basın toplantısı için otele geldi.
Toplantı yaklaşık 20 dakika gecikmeli başladı.

KARİYERİ TANITILDI
Toplantının başında Guus Hiddink ile ilgili bir video gösterildi. Videoda Hollandalı çalıştırıcının kariyeriyle ilgili görüntüler ve bilgiler yer aldı. Futbol Federasyonu Başkanı Özgener’in açıklamalarının ardından da vatandaşlarla Hiddink hakkında yapılan röportajlar gösterildi.

ŞENOL ÇORLU DA TOPLANTIDA
Hiddink’in Fenerbahçe’yi çalıştırdığı 1990-91 sezonunda takım kaptanı olan Şenol Çorlu da basın toplantısını izledi.

Fenerbahçe Kulübü Altyapı Gençlik ve Geliştirme Proje Koordinatörü olan Çorlu, Hiddink’e ’Merhaba’ demek için toplantıya geldiğini söyledi.

YARIN LONDRA’YA GİDİYOR
Guus Hiddink’in yarın Londra’ya gideceği bildirildi. Hollandalı teknik adamın Londra’da yarın Chelsea ile Inter arasında yapılacak Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçını izleyeceği kaydedildi.

MEDYA BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Guus Hiddink’in basın toplantısına basın mensupları büyük ilgi gösterdi. Toplantıyı çok sayıda basın mensubu izlerken, bazı televizyonlar canlı yayın yaptı. Bu arada, basın toplantısını bir Hollandalı ve bir de Belçikalı gazetecinin izlediği bildirildi.

5

Haberin Devamı
YORUM YAZ