MENÜ

"Önemli bir galibiyet aldık"

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Ankaragücü karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

"Önemli bir galibiyet aldık"

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Rijkaard, öncelikle oyuncularını kutlarken, "Aldığımız sonuçtan dolayı çok mutluyuz. Baros da bugün bir gol atarak aramıza döndü. Bundan dolayı çok memnunuz" dedi.

Sarı-kırmızılı takımın aldığı sonuçlara göre bıraktığı intibanın farklılaştığını dile getiren Hollandalı çalıştırıcı, "Şimdi takımın kimliğiyle ilgili yorum yapmak yanlış olur. Çünkü kazandığınızda veya kaybettiğinizde bırakılan etki farklı oluyor. Biz bugün önemli bir galibiyet aldık. Bundan sonraki maçlarımıza da iyi konsantre olup, iyi sonuçlar almak istiyoruz" diye konuştu.

Galatasaray takımının iç saha ile dış sahada birbirinden farklı performanslar sergileyip, dış sahada puan kayıpları yaşamasıyla ilgili olarak Rijkaard, "Belki deplasmanda istediklerimizi yapamadık. Böyle durumlarda tecrübeli futbolcular takıma yardımcı olur ancak biz bazı önemli sakatlıklar yaşadık. Bu farkı en aza indirecek etken, tecrübeli futbolculardır. Kesinlikle çok iyi mücadele edip ilerleyen haftalarda iyi sonuçlar almamız gerekiyor. Şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz için bunu yapmalıyız. Kendimizi en iyi şekilde hazırlayacağız" ifadelerini kullandı.

Bugün önliberoda görev verdiği Barış ile Mustafa’nın performanslarını öven Rijkaard, ligde şampiyonluk yarışının favorilerinden Bursaspor’a da dikkat çekerek "Bursaspor, şampiyonuluğun favori takımlarından biri ve biz de bunun farkında olmalıyız" dedi.


Galatasaraylı futbolcu Milan Baros ise kendisini sakatlayan Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu’yla, Ali Sami Yen Stadı’nda yeniden karşılaşacakları hatırlatılarak yöneltilen, "Kendisine bir şey söyleyecek misin?" sorusuna, "Kendisine bir şey söylemeyeceğim. Sakatlandığım pozisyondaki müdahale normal bir sertlikti. Oynadığım maçların yüzde 90’ında bu tip darbelere maruz kalıyorum. Zaten bu konuyla ilgili olarak Emre’yi ayıplamadım da. Verilecek bir cevap varsa, o da sahada verilecek cevaptır. O maçı kazanmamız gerekiyor" şeklinde yanıt verdi.

Baros, gol kralı olma şansına sahip olup olmadığı sorusuna ise "Benim hedefim gol kralı olmak değil. Formda olup takıma faydalı olmak. Sezon sonunda şampiyonluk kutlayabilmek en önemlisi. Geçen sene gol kralı oldum ama bu sene olabileceğimi düşünmüyorum. Uzun bir zaman kaybım var" yanıtını verdi.
Galatasaray Futbol Takımı, Turkcell Süper Lig’in 26. haftasında Trabzonspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına yarın başlayacak.

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ