MENÜ

Sessiz sedasız: 0-0

Süper Lig'in 25. haftasında Gençlerbirliği deplasmanına giden Fenerbahçe, rakibini devirip, şampiyonluk yarışındaki iddiasını devam ettirmek istediği maçta, sahada adeta tel tel döküldü ve bu sezonki ilk golsüz beraberliğini alarak 1 puana razı oldu.

Sessiz sedasız: 0-0

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda hakem Mustafa Kamil Abitoğlu'nun düdüğü ile başlayan mücadelede, Fenerbahçeli oyuncular sahada adeta uyudu ve Gençlerbirliği kalesinde neredeyse maç boyunca tehlike bile yaratamadı. Maç boyunca Sarı-Lacivertli takımın gole yaklaştığı tek pozisyon ise, sol kanattan gelen ortaya iyi yükselen Gökhan Ünal'ın kafa vuruşunda Semih'e çarpan topun direğe çarpıp ardından auta gitmesi oldu. Bu beraberliğin ardından şampiyonluk yarışında bir darbe daha alan Fenerbahçe, taraftarını yine hayal kırıklığına uğrattı.

Haberin Devamı



MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig’de başkent deplasmanında Gençlerbirliği karşısına çıkan Fenerbahçe’de, teknik direktör Christoph Daum, son maça göre kadroda 2 değişiklik yaptı. Alman teknik adam, Antalyaspor maçından farklı olarak ilk 11’de Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz’a yer verdi. Daum, son lig maçında ilk 11’de sahaya sürdüğü Semih ve Güiza’yı yedek kulübesine görderdi.

Sarı-lacivertlerde, PFDK tarafından 2 maç ceza alan Alex de kadroda yer almadı. Ayrıca sakatlığı nedeniyle oynayıp, oynamayacağı tartışılan Gökhan Gönül ise ilk 11’de forma giydi. Öte yandan, Fenerbahçeli futbolcular sahaya "böbreklerinizi koruyun", Gençlerbirliği de "Gaziler için ne yapılsa azdır" yazılı pankartlarla çıktılar.

Ligin ikinci yarısına kötü bir başlangıç yapan Gençlerbirliği’nde, teknik direktör Thomas Doll, geçen hatftaki Trabzonspor maçına göre kadroda 2 değişikliğe gitti. Alman teknik adam, Trabzonspor maçında ilk 11’de sahaya çıkan Kahe ve Serkan’ın yerine, Fenerbahçe önünde Mustafa ve Cem Can’ı sahaya sürdü. Başkent ekibinde, son antrenmanda sakatlanan Hurşut da 18 kişilik kadroda yer aldı.

Bu arada, devre arası transferde Galatasaray’dan alınan Alparslan da ilk kez 18 kişilik kadroya girerken, sakatlığı süren Boşnak stoper Ivan Radeljic kadroda yer almadı. Gençlerbirliği taraftarları kendilerine ayrılan tribünleri büyük ölçüde doldurdu. Fenerbahçeliler ise kendilerine ayrılan kale arkası tribününü tamamen doldurmayı başardı. Bu arada, karşılaşmayı, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu eski güreşçi, AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya da izledi.

YORUM YAZ