MENÜ

"Şampiyonluğa inancım sonsuz"

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, şampiyonluğa olan inançlarının sonsuz olduğunu söyledi.

"Şampiyonluğa inancım sonsuz"



Rijkaard, Galatasaray Televizyonu’nda yayınlanan "Rijkaard’la Soru Cevap" programına katıldı. Ligdeki şampiyonluk yarışı ile ilgili görüşlerini açıklayan Hollandalı çalıştırıcı, "Kesinlikle şampiyonluğa olan inancımız ilk günkü gibi devam ediyor. Fakat şampiyonluk yolunda sadece bir takım yok. Birçok takım var. Bursaspor’u rakibimiz olarak görebiliriz. Rakipler Bursaspor’a karşı büyük takımlara karşı oynadıkları gibi oynamıyorlar. Biz şampiyonluk mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Şampiyonluğa olan inancımız sonsuz" diye konuştu.

Eskişehirspor maçında alınan yenilginin nedenleriyle ilgili soruları yanıtlayan Rijkaard, milli maçlardan sonra oyuncularda mental ve fiziksel açıdan sorunlar olabildiğini dile getirdi. Rijkaard, "Uzun zamandır oynayan birçok futbolcumuz var. Mesela bir Arda’yı sayabilirsiniz. Şu ana kadar yaptığı maçlar 50’yi bulmuştur, tabi bu da kolay değil" dedi.

Eskişehirspor maçında iyi futbol oynamadıklarını itiraf eden Frank Rijkaard, deplasmanda oynadıkları maçlarda son 3 maçtır galip gelemediklerinin hatırlatılması üzerine de, şunları kaydetti:
"Bence deplasmanda oynanan maçlarda daha fazla puan toplamamız gerekiyordu. Son oynadığımız Eskişehirspor maçında iyi oynamadık. Bunda yorgunluklar etkili olmuş olabilir ama ne olursa olsun iyi futbol oynamadık."





"Eskişehir maçında günümüzde değildik" diyen Rijkaard, rakibin uyguladığı yakın markajdan kurtulamadıklarını ifade etti. Bu markajdan kurtulmanın yolunun hareketli olmaktan geçtiğini anlatan Hollandalı çalıştırıcı, "Top da sizde olmalı. Ama ne yazık ki biz maçın başından itibaren birçok top kaybı yaşadık. Bir tek Jo’yu sayabilirim ilk on birimizde oynayan oyuncular arasından. Jo daha hareketliydi. Ama genel olarak günümüzde değildik" diye konuştu.

Rijkaard, Eskişehirspor maçında rakip takımın golünü atan oyuncunun elle oynadığının görüldüğünü belirterek, şunları söyledi: "Bu pozisyonlar maç içerisinde yaşanabilecek şeyler. Elle dokunduğu çok açık ama hakem de her şeyi göremeyebilir. Eğer o teknolojiye sahip değilseniz bu tip şeyler olabilir. Yani hakeme de bir şey söylememek lazım. O görmeyebilir. Bence bu tip pozisyonlar, bu tip birkaç elle dokunma size çok fazla maç kaybettirmez. Maçı kaybetmenizin en büyük sebebi o gün iyi bir performans gösterememenizdir. Yoksa bu tip pozisyonlar değil."

Bazı maçlarda hakemlerin Galatasaray aleyhine hatalar yaptıklarının belirtilmesi üzerine Rijkaard, şunları söyledi: "Bu tip kararlar verilebilir ama eğer iyi bir performans gösterirseniz zaten bu kararların önemi de pek olmaz ve maça etki etmez. Örneğin ligin ilk yarısındaki Kasımpaşa maçında Ali Güneş topu kaleden elle çıkarttı ama takımımız o maçta iyi bir performans gösterdi ve maçı kazandı. O yüzden bu tip şeyler olabiliyor. Hakemi suçlamaktan ziyade kendiniz iyi bir performans göstermeniz gerekiyor."





"Milli oyuncular özel maçta 45 dakika oynayabilir"
Milli maçlar olduğu zaman Galatasaray’dan birçok futbolcu çağrıldığını vurgulayan Rijkaard, şöyle konuştu: "Bu da normaldir çünkü hepsi çok kaliteli oyuncular. Ama eğer milli takım bir hazırlık maçı oynayacaksa akıllıca hareket etmemiz gerekiyor. Belki teknik direktörle konuşmamız gerekiyor olabilir. Oyuncularımızın 90 dakika yerine 45 dakika oynaması gerektiğini söyleyebiliriz. Böylece oyuncuların daha fazla diri kalmalarını sağlayabiliriz. Sonlara doğru yaklaştığımızda bu tip konular hakkında çok hassas davranmamız gerekiyor. Eğer hassas olmazsak daha kötü görüntüler ortaya çıkabiliyor. O yüzden dikkat etmemiz gerekiyor. Milli takıma bu kadar fazla oyuncu göndermek büyük bir gurur. Ne olursa olsun ligin sonuna yaklaştığımızda bunu bir dezavantaj olarak görebiliriz. Sonuçta rakipleriniz sizi yenmek için bekliyorlar. Bütün bir hafta dinleniyorlar. Ama siz milli takıma oyuncu gönderiyorsunuz, hemen hemen hepsi ilk 11’de maça çıkıyor ve 90 dakika forma giyiyor. Bu da büyük bir dezavantaj oluyor. Bunu da düşünmek gerekir."

"Son derece üzüldüm"
Eskişehirspor maçındaki 3 puan kaybının kendisini son derece üzdüğünü vurgulayan Rijkaard, "Beklemediğim bir şeydi. Yenemiyorsanız bile en azından bir beraberlik alınabilirdi. Bu tip kayıplar mutlaka üzüyor ama ne olursa olsun hala iyi bir konumdayız. Artık bu maçı geride bırakıp, dersler çıkarıp önümüze bakmalıyız. Kalan maçlarımıza da iyi konsantre olmamız gerekiyor" diyerek sözlerini tamamladı.

3

Haberin Devamı
YORUM YAZ