MENÜ

Kalbimiz sizinle

Türkiye'nin 3 atletle katıldığı Dünya Salon Şampiyonası bugün Katar'da başlıyor. Melis Mey uzun atlamada, Bekele 3 binde ve Nevin Yanıt da 60 metre engellide madalya arayacak.

Kalbimiz sizinle

Atletizmde 2010 Dünya Salon Şampiyonası bugün Katar’ın başkenti Doha’da başlayacak. Şampiyonada Türkiye’yi 3 atletimiz temsil edecek. Torino’daki 2009 Avrupa Salon Şampiyonası’nda 3 bin metrede altın madalya kazanan ve ilk kez bu başarıyı elde eden Bekele, bu kez de 2010 Dünya Salon Şampiyonası’nda aynı başarı için koşacak. Bu yıl 5 bin metre yarışlarında 11 yıldır kırılamayan Avrupa rekorunu geçmeyi başaran Bekele, şampiyonada bugün 3 bin metre elemeleri için piste çıkacak. 2009 Berlin Dünya Şampiyonası’nda uzun atlamada 6,80’lik derecesiyle bronz madalya elde ederek bu dalda Türkiye’ye ilk başarısını yaşatan Güney Afrika asıllı Karin Melis Mey kürsüye çıkmak için mücadele edecek. Melis Mey yarın uzun atlamada elemelere katılıp, final yolunu açmaya çalışacak.

Nevin de bugün koşacak
2008 Pekin Oyunları’nda 2.94 koşarak Olimpiyatlar tarihinde bir kısa mesafe dalında yarı finale kalan ilk Türk atlet olan Nevin Yanıt bugün 60 metre engelli elemelerinde finale kalmak için yarışacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ