MENÜ

Afrika'da biz yokuz ama...

A Milli Takım, 2010 Dünya Kupası Finalleri'nde boy gösteremeyecek, ancak yeni hocamız Guus Hiddink, İstanbul'a ayak basmadan önce Fildişi Sahilleri'yle 4. kez bu heyecanı yaşayacak.

Afrika'da biz yokuz ama...

..Ve beklenen oldu, 1 Ağustos’ta A Milli Takım’ın başına geçecek olan Guus Hiddink, iki aylık bir süre için Fildişi Sahilleri Milli Takımı’yla anlaştı. Hollanda’nın resmi devlet kanalı NOS TV, ünlü teknik adamın Fildişi Sahilleri’yle resmi sözleşme imzaladığını duyurdu. Anlaşmaya göre Hiddink, 15 Mayıs-15 Temmuz arasındaki iki aylık sürede Fildişi Sahilleri’nin başında yer alacak ve 11 Haziran-11 Temmuz arasında Güney Afrika’da düzenlenecek 2010 Dünya Kupası Finalleri’nde boy gösterecek. Daha önce Hollanda, Avustralya ve Güney Kore milli takımlarıyla Dünya Kupası finallerinde ter döken Hollandalı teknik adam, bu heyecanı 4. kez yaşamış olacak.

Menaceri anlaşmayı doğruladı
Hiddink, Rusya’yla devam eden ve haziran ayında sona erecek olan sözleşmesini 15 Mayıs’ta feshedecek. Anlaşmayı doğrulayan Hiddink’in menaceri, Daily Telegraph’a şu açıklamayı yaptı: “Guus’un, Rusya’yla olan sözleşmesinin devam etmesi, Fildişi Sahilleri ile anlaşmasının önünü tıkıyordu. Ama bu sorun ortadan kalktı. Guus, Dünya Kupası Finalleri’nde Fildişi Sahilleri’ni çalıştıracak.”

2.5 ayda 3 milli takım
Geçtiğimiz yıl Rusya Milli Takımı’nın yanı sıra, İngiliz ekibi Chelsea’yi de çalıştıran Hiddink, bu kez farklı bir rekorun altına imza atacak. 15 Mayıs’a kadar Rusya’nın hocası olacak Hiddink, ardından Fildişi’nin başında iki ay geçirecek, 1 Ağustos’ta ise Türkiye’de resmen işbaşı yapacak. Hiddink böylece iki buçuk ay gibi kısa bir sürede üç ulusal takım teknik direktörlüğü yapan ilk teknik adam olarak tarihe geçecek. Fildişi’nde yakın bir süre önce Trabzonspor’un eski teknik direktörlerinden Vahid Halilhodziç’in görevine son verilmişti. Hiddink, Dünya Kupası finallerinde Chelsea’den eski öğrencisi Didier Drogba’nın yanı sıra, Galatasaray’ın yıldızlarından Kader Keita’ya da hocalık yapacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ