MENÜ

Bu tablo değişecek

Junlar, Musampalar, Marcelinholar, Moawadlar... Yakın geçmişte Trabzon'dan gelip geçenler, iş değil kriz üretenler. Şenol Güneş'in transferdeki önceliği Trabzon'u yabancı mezarlığı ortamından kurtarmak

Bu tablo değişecek

Trabzonspor tıpkı teknik direktör arayışlarında olduğu gibi son dönemde yabancı transferinde de her şeyi denedi... Nasıl ki takım Brezilyalar’a, Almanlar’a, Fransızlar’a, yerlilere, yerlinin yerlisine olmak üzere birçok isme emanet edildiyse, ithal oyuncu işinde de geniş bir yelpaze oluşturuldu. Yıldız gözüyle bakılanlar da geldi, genç yaşta keşfedildiği düşünülen isimler de... Ama maliyetleri, özellikle de Trabzonspor gibi diğer devlere oranla daha dar bütçeye sahip bir kulüp için hiç de küçük değildi. Sadece maliyetlerle de bitmedi iş; kontenjanlar boşa kullanıldı, alınan oyuncular kriz üzerine kriz çıkardı.

Tomas Beşiktaş’ta patladı!
Örneğin bir Tomas Jun transferi... Çek Ligi’nin gol kralı olan genç yıldız Türkiye’ye büyük umutlarla geldi, tek golünü kiralık gittiği Beşiktaş’ta atabildi. Oyunundan çok parasıyla gündemde kalması dönemin başkanı Atay Aktuğ ve kurmaylarını hayli yıprattı. Sonra bir Musampa işi patladı... Adı vardı ama futbolunu gören olmadı. O da Nuri Albayrak döneminin krizlerindendi. Bu isimleri yarım sezonla Marcelinho, Tjikuzu, Sylva takip etti. Afrika Şampiyonu Mısır’ın yıldızı Moawad ve Brezilya’da şampiyonluk tadan, Trabzon’dan sonra Atletico Madrid’e giden Eller’i ise Trabzonlular neredeyse hiç göremedi.

Değerini bulanlar gidecek
İşte yakın geçmişte kasası kadar kafası da yorulan Trabzonspor’un yabancı transferine artık Şenol Güneş el koyuyor... Her fırsatta önceliğin ‘Trabzonspor markası’ olduğunu belirtmekten kaçınmayan Güneş, yönetimden önce ‘yabancı’ konusuna eğilinmesini istiyor. Transferlerin uzun polemiklere yol açmaması öncelikli amaç. Alınması-gitmesi gündemde olan oyuncunun sorunu kısa sürede çözülecek. Trabzon’un kurmayları, önce eldekilerle masaya oturacak. Almanlar’ın kıskacındaki Cale için 3.5 milyon Eurolar’dan kapı açacak Fırtına, değerini bulursa Hırvat oyuncuyu yollayacak. Tüm ücreti garanti para olan Song’a yarı yarıya, yani bir bölümü maç başı bir bölümü garanti teklifi sunulacak. Sylva zaten gözden çıkarıldı, bonservis beklemeksizin yollanacak. Kendine bağlı diğer kiralıklara da yol verecek Trabzon’a Güneş’in uzakdoğudan da isimler getirmesi beklentiler arasında.

İşte hüsran yaratan yıldızlar

Tomas Jun: 4 milyon dolar
Musampa: 1.3 milyon euro
Tjikuzu: 1.2 milyon euro
Toni Sylva: 55 bin euro
Moawad: 50 bin euro
Marcelinho: 4 milyon euro
Eller: 1.5 milyon dolar

Haberin Devamı
YORUM YAZ