MENÜ

Süper kapışma

Futbolda kulüplerimize yeni bir gelir imkanı sağlanacak. Süper Lig'deki 18 kulüp adına düzenlenecek olan otomobil yarışlarıyla, takımlarımızın kasasına önemli miktarda para girecek.

Süper kapışma

Süper Lig’de kulüplere yepyeni bir gelir kaynağının yaratılması planlanıyor... Alınan bilgiye göre Kulüpler Birliği Vakfı’nın organize edeceği bir yarış düzenlenmesi gündemde. Buna göre ligdeki 18 kulüp adına ayrı marka ve motor gücünde birer otomobil kullanılacak. Bu arabalarda 1 pilotun yanı sıra ona yardımcı olarak bir co-pilot yer alacak. Her araçta o kulübün logosu ile kulüp armaları bulunacak. Bununla birlikte sponsor ve benzeri kaynaklarla elde edilecek olan maddi kazançla, takımlarımızın kasasına önemli bir miktarda para girmesi sağlanacak. Henüz plan aşamasında olan bu projede kullanılacak olan araçların ya Volkswagen ya da Ford marka olması bekleniyor.

Haziran’da başlayacak...
Önümüzdeki Haziran ayında başlaması beklenen yarışların yapılacağı yerler de hemen hemen belli oldu. Buna göre, düzenlenecek olan yarışların 6 tanesi Formula 1’e de ev sahipliği yapan İstanbul Park’ta, 2 tanesi Almanya’da olacak. Öte yandan konu ile ilgili olarak oluşturulan bir heyetin ise yarışların naklen yayınlanması ve yarışlar üzerine bahis oynanması konusunda, ilgili şirketlerle temasa geçtiği bildirildi.

M. Ali Sabuncu

Haberin Devamı
YORUM YAZ