MENÜ

Beckham korkmuyor!

Avrupa Şampiyonlar Ligi ikinci tur rövanş maçında yarın Manchester United ile AC Milan, İngiltere'de çeyrek finale çıkmak için karşı karşıya gelecek.

Beckham korkmuyor!

Manchester United, AC Milan’ı 3-2 yendiği ilk maçın rövanşında, İtalyan ekibini Manchester’daki Old Trafford Stadı’nda konuk edecek.

İki takımın da ilk 11’i netleşmezken, eski takımı Manchester United karşısında ikinci kez forma giyme şansı bulunan, AC Milan’ın kiralık yıldız futbolcusu David Beckham, "Gergin değil, mutluyum. Çünkü 7 yıl sonra ilk kez Manchester’a gidip, sahaya ayak basacağım. Maçta oynarsam, korkmayacağım, ancak yine de heyecan duyacağım. Yıllarca bu statta oynadım ve bir Manchester United oyuncusu olmanın ne demek olduğunu gayet iyi bilirim" dedi.

Haberin Devamı

Beckham, bu maçta forma giyerse, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde 105. kez mücadele etmiş olacak. İngiliz futbolcu, çıktığı maçların sadece 21’inde takımıyla kaybeden taraf oldu.

Bu arada, bu sezon 28 golle Manchester United’ın en golcü futbolcusu olan, ancak hafta sonu lig maçında dizinden sakatlanan Wayne Rooney’nin bu sabah antrenmana çıktığı belirtildi.


İKİ TAKIM İLE İLGİLİ NOTLAR
Manchester United ile AC Milan, aralarında 1958’de başlayan mücadele tarihinde bu sezondan önce 8 kez karşı karşıya geldi. İngiliz ekibi, deplasman maçlarında rakibine hiç gol atamadı ve 4 eşleşmede de kaybeden taraf oldu. Bu maçlar, şöyle sonuçlandı:

1958 - Manchester United: 2 - AC Milan: 1
AC Milan: 4 - Manchester United: 0

1969 - AC Milan: 2 - Manchester United: 0
Manchester United: 1 - AC Milan: 0

2005 - Manchester United: 0 - AC Milan: 1
AC Milan: 1 - Manchester United: 0

2007 - Manchester United: 3 - AC Milan: 2
AC Milan: 3 - Manchester United: 0

Evinde yaptığı 24 Avrupa Şampiyonlar Ligi maçının sadece 1’ini kaybeden Manchester United, 2007 yılında AC Milan’a deplasmanda 3-0 yenildikten sonra İtalyan takımlarıyla yaptığı 7 Şampiyonlar Ligi maçında ise hiç yenilmedi. İngiliz takımı, geçen sezon aynı turda Inter’i elemişti.

Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Manchester United 10, AC Milan ise 8 kez mücadele etti.

İngiltere takımlarıyla yaptığı son 4 maçın tümünde yenilen AC Milan ise İngiltere’de yaptığı 13 deplasman maçının sadece 1’ini kazandı. Bu maç, 5 yıl önce aynı turda Manchester United karşısında elde ettiği 1-0’lık galibiyet idi.

YORUM YAZ