MENÜ

Arsenal fena patladı: 5-0

Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında Porto'yu Emirates'te konuk eden Arsenal, rakibini adeta gol yağmuruna tuttu ve 5-0 kazanarak çeyrek finale yükseldi.

Arsenal fena patladı: 5-0

Karşılaşmanın 9. ve 25. dakikalarında Bendtner'in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamlayan İngiliz ekibi, ikinci yarıda da gollere devam etti. 63. dakikada Nasri farkı üçe çıkaran golü atarken, 66'da Eboue takımının dördüncü golünü attı. Maçta son sözü de gol yağmurunu başlatan Bendtner söyledi ve penaltı atışında topu ağlara göndererek kendisinin üçüncü, takımının beşinci golünü attı. Kaptan Fabregas'ın yokluğunda Rus yıldız Arshavin üç golün asistini yaparak galibiyette önemli rol oynadı.

Haberin Devamı

İlk maçta Portekiz'de 2-1 mağlup olan Arsenal, rövanşı 5-0 kazanarak çeyrek finale yükselirken, Porto Avrupa'ya veda etti.

ARSENAL 5-0 PORTO



Fanatik Londra temsilcisi Edip Adanır karşılaşmayı Emirates Stadı'nda izledi ve değerlendirdi:


Bendtner'in Gecesi
Arsenal bu akşam Porto karşısında oynadığı futbolun yarısını Emirates'te Chelsea veya Manchester United'a karşı oynasaydı şu anda şampiyonluğa çok yakın olurdu.

Maç başlar başlamaz Porto'nun üzerine gitti, bastı sahanın her yerinde Arsenal vardı bu akşam Emirates'te. 10. dakikada Nasri'nin pasında Arshavin ve defanstan seken topa Bendtner dokundu ve durumu 1-0 yaptı. 25'te yine Arshavi'nin pasında Bendtner durumu 2-0'a getirdi. Takım olarak Fabregas'ın olmamasına rağmen Arsenal bu akşam çok iyi bir futbol oynadı ilk yarıda.

İkinci yarıda Arsenal yine oyunun hakimiydi. 63. dakikada Nasri tek başına çalımlarla sağ taraftan on sekize girdi ve harika bir golle durumu 3-0'a getirdiği an tribünleri dolduran 59.661 seyirci hocaları Wenger'e ve Nasri'ye övgüler yağdırdı. Eboue, Arshavin'den aldığı pasla 66. dakikada kaleciyi de çalımlayarak skoru 4-0'a getirdi. Bana sorsalar maçın oyuncusu kim diye hiç tereddüt etmeden Arshavin derdim fakat 90+1'de penaltıyı gole çeviren ve HATTRİCK yapan Bendtner hem Burnley maçında kaçırdığı golleri unutturdu hem de maçın oyuncusu seçildi.

Arsenal bu sezon en iyi oyununu oynadı Şampiyonlar Ligi'nde ve yoluna devam ediyor. En önemlisi Fabregas'ın yokluğunda aldığı 5-0'lık galibiyet seyircisini çok memnun etti. Sakatlıklardan yana şanssız bir sezon geçiren Arsenal, bu galibiyetle moral buldu. Ben yine de ligde şampiyon olacaklarını zannetmiyorum fakat Şampiyonlar Ligi'nde bu geceki oyunun tekrarıyla Arsenal'in yenemeyeceği takım yok. Emirates'ten selamlar sevgiler...

Edip ADANIR / LONDRA

YORUM YAZ