MENÜ

"Bursaspor özür dilemeliydi"

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, "Bursaspor Kulübü'nün, ilk maçta taraftarının yapmış olduğu olumsuzluk nedeniyle en azından Diyarbakırspor Kulübü'ndün özür dilemesi gerekirdi" dedi.

"Bursaspor özür dilemeliydi"

Bordo-mavili takımın bu akşam yaptığı antrenmanı izledikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yener, 3-1 kazandıkları Gençlerbirliği maçının son 4 haftadaki müsabakalar içinde en kötü oynadıkları karşılaşma olduğunu belirterek, "Diğer 3 maçta çok daha fazla pozisyon bulduk, daha iyi oynadık. Ama bu maçlar berabere bitti. Gençlerbirliği maçında futbol şansı bizim yanımızdaydı. Son vuruşlarda da becerimizi göstererek galip geldik" dedi.

Kendileri için önemli bir galibiyet aldıklarını ifade eden Yener, "Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Galatasaray maçlarını kastettiğimiz ’3G’nin ilk ayağını geçtik. Sırada Gaziantepspor ve Galatasaray maçları var. Amacımız bu maçları da kazanmak. Trabzonspor Kulübü olarak tüm maçları tek tek değerlendiriyoruz. Her maça kazanmak için çıkıyoruz. Sonrasında diğer takımların da aldığı sonuçlara göre ligdeki sıralamada yerimiz belli olacak" diye konuştu.

DİYARBAKIR’DA YAŞANAN OLAYLAR
Yener, Diyarbakırspor–Bursaspor maçında yaşanan olaylara ilişkin ise, "İlk maçta Diyarsakırspor’a yapılan olumsuz tezahüratlar var. O zaman buna hepimiz üzülmüştük. Bana göre Bursaspor Kulübü’nün taraftarlarının yapmış olduğu bu olumsuzluk nedeniyle en azından Diyarbakırspor Kulübü’nden özür dilemesi gerekirdi" dedi.
Kendilerinin Diyarbakır’da çok iyi ağırlandıklarını anlatan Yener, şöyle devam etti:

"Diyarbakır Valisi’nin yanı sıra Kulüp Başkanı Çetin Sümer ve yönetim kurulu üyeleri bizi bir dakika yalnız bırakmadılar. Çok iyi ilgilendiler. Ayrıca Diyarbakırspor taraftarlarına da çok çok teşekkür ediyoruz. Çünkü o maçta her iki takım futbolcularını birlikte tribünlere çağırdılar, maç sonrası da galip gelmemize rağmen bizi centilmence alkışladılar. Bu maçta böyle oluyorsa, sebeplerini araştırmak lazım. Diyarbakır önemli illerimizden biri. Diyarbakırspor yönetimi imkanları doğrultusunda bir gayret içerisindeler. Her suçun bir cezası olacaktır ama Diyarbakır’ı kendi şartları içerisinde değerlendirmek ve biraz da anlayışlı olmak lazım."

KKTC’DE ARAZİ
Yener, KKTC’de arazi alma durumların söz konusu olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Eski yöneticimiz, çok değerli ve aynı zamanda Trabzonspor’a büyük hizmetleri olan Utku Bozoğlu, şu an KKTC’de otel inşaatı yapmakta. Kendisiyle yaptığımız görüşmede KKTC’de Trabzonspor’a kamp tesisi ve antrenman sahası olacak bir arsanın kulübümüze tahsis edilmesi için, diyalogları olduğunu söyledi. KKTC’de Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Hamza Ersan Saner bey ile görüştüğünü ve bakan Saner’in bu teklifimize son derece sıcak baktığını söyledi. Bize, bu tesislerimizi yapmak için KKTC’de bir arsa tahsis edilecek. Ayrıca sayın bakan Trabzonspor üyesi olmak için bize evraklarını gönderiyor. Biz de kendisini hemen Trabzonspor üyesi yapacağız. Bu bizi çok mutlu etti. Trabzonspor, bir dünya takımı. Her yerde Trabzonspor isminin olması bize büyük gurur veriyor."

Haberin Devamı
YORUM YAZ