MENÜ

4-3-Alex-2

İmparator Nejat Biyediç'le 4 soru 4 yanıtta Fenerbahçe... “Daum, 9'da 9 yapmak istiyorsa, sistem değiştirmeli. Tek forvet oynamak yakışmıyor. Türkiye'de Fenerbahçe'nin üzerine gidecek kaç takım var ki”

4-3-Alex-2

1- Daum, Antalya maçının ardından, “9 maçımızı da kazanırsak, şampiyon oluruz” dedi. Fenerbahçe, 9’da 9 yapabilir mi?
“Yapacağını sanmıyorum. Bir defa Daum, eski Daum değil. Eskiden çok heyecanlı, agresifti. Şimdi öylesine bakıyor. Soğukkanlı görünüyor ama eskisi gibi değil. Bu, takıma da yansıyor. Sıkıntı mı var bilmiyorum. 9’da 9’u sadece Fenerbahçe değil, hiçbir takımın yapacağını sanmıyorum. Oynanan futbol ortada. Fenerbahçe’nin iyi oynadığı Sivas, Bursa (kupa) maçlarında takımda Özer vardı. Bu maçlarda pres yaptı, oyuna hakim oldu Fenerbahçe. Manisa’da da oldukça iyiydi. Özer’in sakatlanmasının ardından takımda düşüş başladı. Tesadüf olabilir. Ancak Özer dışında rakip eksilten, bire birde başarılı çok az futbolcu var takımda. Antalya maçında da çok pozisyon buldu Fenerbahçe ama bu onun başarısı mı, rakibin başarısızlığı mı tartışılır. Fenerbahçe, 9’da 9 yapmak istiyorsa, değişik bir sisteme geçmeli. En azından denemeli. Sistem, 4-3-Alex-2 olmalı. 4’lü savunma, önlerinde Cristian, sağda Mehmet Topuz, solda Emre. Tabii ki Alex ve iki forvet. Şampiyonluğa oynayan takımın daha ofansif olması gerekiyor. Fenerbahçe’de bu kalite var. Daum, mutlaka çift forvet oynatmalı. Her maçta sonuca gitmek için bunu denemeli. Türkiye’de Fenerbahçe’nin üzerine gidecek kaç takım var ki. Orta alan koşan genç oyunculardan kurulu. Emre hayatının en çok koştuğu ve mücadele ettiği dönemini yaşıyor.”

2- Çift forvete dönüldüğünde 3’lüden hangi ikisi görev yapmalı?
“Semih Şentürk ile Gökhan Ünal, pivot santrfor özelliklerine sahip. Güiza’nın yanında ikisinden birini oynatabilirsiniz. Bunu oyuncunun formu, maçların durumuna göre değiştirebilirsiniz.”

3- Fenerbahçe, rakibine fazla pozisyon vermedi. Bu, Antalya’nın eksikliği miydi, yoksa Lugano’nun dönüşü mü savunmayı toparladı?
“Antalya hücumda çoğalamadı. Şüphesiz Lugano çok önemli bir oyuncu. Ben, kendisini çok beğeniyorum. Fenerbahçe’de Bilica tam bir canlı bomba. Ceza alanı üzerinde gereksiz fauller yapıyor. Ben olsam, onu asla oynatmam.”

4- Alex, Antalya’dan sonra Gençlerbirliği maçında da yok. Fenerbahçe onu arar mı?
“Bana göre arar. Alex çok enteresan bir oyuncu. Alex’i almışsan, ona göre sistem kurman lazım. O olmayınca olmuyor. Alex’in yokluğunda Özer oynarsa, bana göre Fenerbahçe kendisini çok aramaz. Gününde bir Özer, çok iş yapar. Çok yazık oluyor. Sakatlık onu da Fenerbahçe’yi de
olumsuz etkiledi.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ