MENÜ

Mosturoğlu hakemlere tepkili

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Antalyaspor'u 1-0 yendikleri maçta penaltılarının verilmediğini ileri sürdü.

Mosturoğlu hakemlere tepkili

Mosturoğlu, maçtan sonra yaptığı açıklamada, haftalardır aldıkları kötü sonuçlardan sonra kazanmaları gereken bir maça çıktıklarını belirterek, "Kazandık, mutluyuz. 12. adam olan taraftarımız maç boyunca bize destek verdi. Onlara şükranlarımızı sunuyoruz. Birlikte bu kara bulutları dağıtacağız" dedi.

Geçen hafta kaybettikleri maçtan sonra hakemlerle ilgili konuştuklarını hatırlatan Şekip Mosturoğlu, şöyle devam etti:
"Maalesef oyun kurallarının farklı takımlara farklı uygulandığı bir lig yaşıyoruz. Bugün çok bariz bir penaltı kararı takımımız lehine verilmedi. Hakem son bölümlerde de kontrolü kaybetti, yanlış kararlar verdi. Bir takım iyi veya kötü oynayabilir. Hakem hatalarının bu kadar ön plana çıktığı, farklı takımlara farklı kararların verildiği ortamda, bu açıklamaları yapıyoruz. Baştan beri kararlarda standart olmadığını söylüyoruz. Dünkü Trabzonspor-Gençlerbirliği maçında Gençlerbirliği’nin golü, geçen hafta İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçındaki Deniz’in attığı ve sayılmayan gol arasında hiçbir fark yok. Biz ne söylersek söyleyelim değişen bir şey yok. TFF ve MHK’yı, bu konuda daha dikkatli olmaya, yanlış yapanları uyarmaya ve cezalandırmaya davet ediyoruz. Bizleri cezalandırdığı gibi."

Mosturoğlu, bir soru üzerine, sezonun ilk yarısından itibaren hakem kararlarının, farklı maçlarda farklı olduğunu savunarak, "Buna TFF tedbir almalı. Bu konunun üzerinde durulmalı. Yenildiğimiz maçtan sonra konuştuğumuzda yenilgiye kılıf arıyorlar deniliyor. Bugün ise yendiğimiz maçtan sonra konuşuyoruz" dedi.

Bir gazetecinin, "Taraftar gruplarının yaptığı açıklamada hakem Fırat Aydınus’un düdüğünü bırakıncaya kadar yönetimin çalışma yapma önerisinde bulunduğunu" belirtmesi üzerine, Mosturoğlu, şunları söyledi:

"Bir hakemin düdüğünü astırmak bir kulüp yönetiminin üzerine vazife değil. TFF’nin üzerine vazife. Ama maalesef TFF, bu standart dışı kararların yaşandığı ortamda caydırıcı ceza vermezse bu tip sonuçları olabilir. Taraftarın da canı yanıyor. Ancak bu görev TFF’ye ait. TFF, formsuz hakemlerle herhalde yollarını bir şekilde ayıracaktır. Biz sadece tepkimizi demokratik olarak gösteriyoruz ama değişen bir şey olmadığını görüyoruz."

YALÇIN: "EMRE BENİ GEÇMEYE ÇALIŞIRKEN MÜDAHELEMİ YAPTIM"

Mosturoğlu’nun penaltı iddiasında bulunduğu pozisyonun kahramanı olan Antalyasporlu Yalçın, "Emre beni geçmeye çalıştı, müdahalemi yaptım" diye konuştu. Yalçın, maçtan sonra bir gazetecinin "Sana göre penaltı mıydı?" sorusu üzerine, "Ben bir şey diyemem, hakemin kararıdır" dedi. Yalçın, yedikleri golde adam paylaşımında hata yaptıklarını ifade etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ