MENÜ

O da insan!

Transfer edildikten sonra 52 maçın 49'unda oynadı, Beşiktaş'ın istikrar abidesi oldu. Ancak Fabian Ernst, çarşamba günkü Belediye maçı öncesinde ilk kez sakatlığı nedeniyle formasından uzak kalacak gibi görünüyor.

O da insan!

Mücadeleci oyunuyla taraftarın sevgilisi haline gelen Fabian Ernst, istikrarlı performansıyla Beşiktaş’ın değişilmezi olmayı başardı. Vatandaşı Fink’in takıma katılmasıyla Beşiktaş’a daha da alışan Panzer’e, Belediye maçı öncesi nazar değdi ve Alman oyuncu Beşiktaş’taki 2. senesinde ilk kez sakatlandı. Sağ arka adelesinde sertleşme olan Ernst’in, Büyükşehir Belediye mücadelesinde oynamasının zor olduğu açıklandı. Fabian Ernst forma giymemesi durumunda, Beşiktaş’ta ilk kez sakatlık yüzünden bir maçı kaçırmış olacak.

Ayvayı yiyince!
Geçen sezon transfer olduktan sonra tüm resmi maçlarda boy gösteren Ernst, Kara Kartal’ın çifte şampiyonluğunda da önemli rol oynadı. Bu sezon sadece 3 maçta formasından ayrı kalan Alman yıldız, bu karşılaşmalarda farklı nedenlerle takımını yalnız bıraktı. Wolfsburg maçı öncesinde yediği yıkanmamış ayva nedeniyle zehirlenen Ernst, Kasımpaşa maçında gördüğü kırmızı kart sonrasında Eskişehir mücadelesinde oynamamıştı. Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Konya Şeker mücadelesinde de dinlendirilmişti.

Doktorlar seferber!
Beşiktaş sağlık kurulu, Fabian Ernst’i Büyükşehir Belediye maçına yetiştirmek için büyük çaba sarfediyor.

Kara Kartal’ın kilit isimlerinden Ernst’in sakatlığı, sağlık ekibini ayağa kaldırdı. Kasığındaki sakatlığı nedeniyle bu hafta antrenmanlara katılamayan Alman yıldızın tedavisi, tesislerde devam ediyor. Şampiyonluk yarışında puan kaybına tahammülü olmayan Siyah-Beyazlılar’da teknik direktör Mustafa Denizli’nin talimatıyla doktorlar harıl harıl çalışıyor. Ancak Ernst’in çarşamba günkü mücadeleye yetişmesi imkansız gibi görünüyor.

‘Riske edilmeyebilir’
Durum ciddiyetini korursa, teknik direktör Mustafa Denizli’nin sezonun geri kalan kısmını düşünerek Ernst’i riske etmeyeceği ve Necip’e şans tanıyacağı konuşuluyor. Genç Necip’in orta sahadaki parnteri ise Alman Michael Fink olacak.

Furkan Hacımale

Ernst’in Beşiktaş karnesi

Haberin Devamı

Maç Dakika Gol Asist Sarı Krm.
Süper Lig 36 3162 3 - 6 1
Türkiye Kupası 7 605 - - 1 -
Resmi Kupalar 1 90 - - - -
Avrupa Kupası 5 450 - - - -
Toplam 49 4307 3 - 7 1

Haberin Devamı


Beşiktaş’ın bu dönemde oynadığı maçlar

O G B M A Y
Süper Lig 37 22 10 5 56 27
Türkiye Kupası 8 4 - 4 17 14
Resmi Kupalar 1 - - 1 - 2
Avrupa Kupaları 6 1 1 4 3 8
Toplam 52 27 11 14 76 51

YORUM YAZ