MENÜ

Başkan Sümer'den ciddi açıklamalar

Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer, Bursaspor maçında çıkan olaylar ile ilgili olarak, "Yardımcı hakemin sırtına gelmesine rağmen kendini yere atarak başını tutması düşündürücüdür" dedi.

Başkan Sümer'den ciddi açıklamalar

Başkan Sümer, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, Bursa’da oynanan maçta kulüp bayraklarının yakıldığını, taraftarlarının taşlandığını ve kendilerinin "terörist" diye lanse edildiğini ifade ederek, o maçta çıkan bu olaylara rağmen hakemin anons dahi yapmadığını söyledi.

Bursaspor Kulübü Başkanı’nın ve yöneticilerinin olaylara çanak tutması içten bir özür dahi dilememesi, Diyarbakırspor taraftarını bu maç için oldukça gergin hale getirdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
"Federasyonunun disiplin kurulu bu maçtan sonra Bursaspor’a vermiş olduğu sadece para cezası hem Bursaspor yöneticilerini, hem de taraftarlarını yüreklendirdiği gibi bizim taraftarı da mağdur hale getirmiştir. Kulüp olarak biz yöneticiler yaklaşık bir aydan beri tansiyonu düşürmek için ulusal ve yerel medyada birçok açıklamalar yaptık. Tasvip edilmeyen davranışlarla tepki vermemizin doğru olmayacağını belirttik. Maç başlamadan kaleci Ivankov’un ısrarla sahadaki cisimleri bir kaç kez seyirciye atar gibi göstermesi ve kaptan Hüseyin Cimşir’in seyirciyi tahrik etmek için çeşitli hareketler yapması zaten gergin olan seyircilerimizin daha da gerilmesine neden olmuştur.

Bursasporlu futbolcular zaten organize olmuşlardı. Maçı oynamamak için seyirciyi tahrik edip, maçın tatil olmasını istiyorlardı. Ben ve yöneticilerim futbolculara atılan cisimlerin önüne geçerek kalkan olmaya çalıştık. Bu olayları tasvip etmiyoruz. Tribünden atılan yabancı cisimlerin bizim oyuncularımıza da gelmesi ve yardımcı hakemin sırtına gelmesine rağmen kendini yere atarak başını tutması düşündürücüdür. Herkes bahane arıyordu. Görüntüler yayıncı kuruluşta mevcuttur. Bizler elimizden gelen tüm çabayı sarf ettik. Ancak sahaya atılan yabancı maddelerin sorumlusu Diyarbakırspor yönetimi değil, güvenlik görevlileridir."

"KARARDAN YARIM SAAT SONRA HABERDAR EDİLDİM"
Hakemin soyuna odasına gitmesi ile Burassporlu futbolcuların stattan ayrılmasının 2-3 dakika sürdüğünü bildiren Sümer, şöyle devam etti:

"Hakem ve gözlemciler ile görüşmek için hakem odasının önünde kararı öğrenmek ve maça çıkmalarını sağlamak için beklememe rağmen karardan yarım saat sonra haberdar edildim. Oysa Bursaspor hakem soyunma odasına gittikten iki dakika sonra stadyumdan ayrılmıştı. Bu kadar gerilimli ve yoğun bir maçın ilk fırsatta iptal edilmesi bu kadar kolay olmamalıdır. Hatırlarsanız Şükrü Saraçoğlu Stadı’ndaki Fenerbahçe-Galatasaray müsabakasında hakemin başı yarıldı ve dikiş atılmıştı. Bu görüntülerin daha fazlası diğer stadyumlarda da yaşandı, ama maçlar oynandı. Bu kadar aleyhine karar verilebilen başka bir takım yoktur. Bizim seyircimiz Trabzonspor, Sivasspor ve en son Denizlispor maçında mağlup olmamıza rağmen rakip oyuncuları alkışlayıp gönderebilen bir taraftar topluluğudur. Oysa Bursaspor ile oynadığımız ilk maçta bu taraftarın onuru kırılmıştır. Bu hassasiyeti anlamak gerektiğine inanıyoruz. Müsabakada hakemin soyunma odasına girdikten sonra taraftarın yatışması için yoğun bir çaba sarf edildi ve nitekim yatıştırıldı. Ancak maç zaten tatil edilmişti. Bizler Türkiye Futbol Federasyonu’nun adil ve duyarlı bir karar vereceği beklentisi içerisindeyiz. Aksi takdirde Güneydoğu’daki futbolu bitireceği endişesini taşıyoruz. Bu arada Ertuğrul Sağlam’ın kulüp yöneticilerimize yönelik tavrını da kınıyoruz."

HAKEM ABİTOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Sümer, orta hakem Mustafa Kemal Abitoğlu’nun maçın oynanması için büyük çaba gösterdiğini ifade ederek, "Müsabakayı devam ettirmek için gösterdiği çabayı takdir ediyor, kendisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"ISLIK BURSASPOR’A TEPKİYDİ"
Başkan Sümer gazetecilerin maç öncesi İstiklal Marşı okunurken bazı taraftarların ıslık çalması ile ilgili sorularını, "Bazı taraftarın ıslık çalmasının İstiklal Marşı ile ilgisi yok. Gergin taraftar Bursaspor’a yönelik tepki koydu. Bu stadyumda bugüne kadar böyle bir olay şey yaşanmadı. Islığın, İstiklal Marşı ile ilgisi yok. Bursaspor’a yönelik bir hareketti. Bizler her maçta İstiklal Marşı’nı okuyoruz, bugün de okuduk" şeklinde yanıtladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ