MENÜ

Timsah'a 2. yasak!

Beşiktaş deplasmanlarına gidemeyen Bursasporlular'a bir yasak daha geldi. Diyarbakır İl Spor Kurulu, Yeşil-Beyazlılar için maça 'gelmesin' dedi, Valilik de bu kararı onayladı.

Timsah'a 2. yasak!

Bursaspor taraftarları, dün Diyarbakır Valiliği’nden gelen haberle yıkıldı. Takımlarının Beşiktaş deplasmanlarına gidemeyen Yeşil-Beyazlılar’a bir yasak daha... Bursaspor’un yarın Diyarbakırspor ile oynayacağı maçta güvenlik nedeniyle konuk takım taraftarlarının stata alınmaması kararı çıktı. Ligin ilk yarısında Bursa’da oynanan karşılaşmada çıkan tribün olaylarının rövanşta da tekrarlanmasını istemeyen yetkililer, önlem olarak bu kararı aldı. Toplantı yapan Diyarbakır İl Spor Kurulu, Bursasporlu taraftarların şehre gelmemesi yönünde temenni kararı alıp, bunu Diyarbakır Valiliği’ne bildirdi. Valilik de, Bursa Valiliği ile yaptığı görüşmelerin ardından kararı onayladı.

Güvenlik arttırıldı

İl Spor Kurulu toplantısında; güvenlik önlemlerinin arttırılması amacıyla maçın oynanacağı stat ve çevresindeki polis sayısının da arttırılması kararı alındı. Bursa Valisi Şahabettin Harput, Diyarbakır Valisi Avni Mutlu ile sürekli temas halinde olduklarını belirterek, “Bursaspor’un hiçbir şekilde rahatsız edilmeden, güvenlikleki en ufak riske sokulmadan kente gelişleri, otele yerleşmeleri, stada gitmeleri ve kentten ayrılışlarına kadar her türlü önlemler alınmıştır” diye konuştu.

‘Karara saygı duyuyoruz’
Bursaspor Yönetimi, taraftarlarının Diyarbakır’a götürülmemesiyle ilgili resmi bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Devletimizin alacağı her türlü karara saygımız sonsuzdur. Bursa Valisi Şahabettin Harput, her zaman kulübümüze yakın ilgi göstermiş ve desteklerini esirgememişlerdir. Valimizin yapmış olduğu sağduyu çağrısına saygı duyuyoruz. Takımımızın Diyarbakır’da, gerek Diyarbakırspor Yönetim Kurulu üyelerince ve Diyarbakır halkınca en iyi şekilde ağırlanacağından şüphemiz yoktur.”

Mini Yorum

Normal bir karar
Böyle kritik ve gergin bir ortamda Bursaspor’un Diyarbakır’a taraftar götürmemesi doğru bir karar. Bu tür grupların ister istemez fanatik olduğunu düşünürseniz, kontrol dışı olacakları malum. Böyle bir kararla olası bir olayın önüne geçilmiş olur. Sahaya çıkacak konuk takıma, Diyarbakırspor’un misafirperverliğini göstereceğine inanıyorum. İlk maçta tribünlerden kaynaklanan gerilim olmuştu. Ancak bu gerginlik iki takımım arasında problem yaratmayacaktır.

Tunç Kayacı

Gitmemeleri doğru olur!
Bursa’da, üstelik sportif bir etkinlikte yaşananlar, etik olmadığı gibi sonrası için ciddi boyutta kaygı vericiydi. Bu maç sonrası iki başkanın bir araya getirilerek zorlamayla ve göstermelik yapılan açıklamalar da belli ki Diyarbakırlılar’ı tatmin etmemiş. Bana kalsa rahatlıkla “unutulmalı” diyebileceğim, aslında hiç olmaması gerektiğini düşündüğüm o günü “neden unutmuyorlar?” diye muhataplarını eleştirmek haksızlık olur. Bu nedenle Bursa taraftarının Diyarbakır’a gitmemelerinin, en sağlıklı çözüm olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar, “spor barış, dostluk ve kardeşliktir” sloganına yürekten bağlı olsam da...

Ergun Ata

Haberin Devamı
YORUM YAZ