MENÜ

Efes için zafer vakti

Efes Pilsen Top 16'daki 5. maçına çıkıyor. Şu ana kadar ev sahipleri hiç fire vermedi. Efes Pilsen'in iddiasını sürdürebilmesi için, içsaha serisini de sürdürmesi gerekiyor.

Efes için zafer vakti

Hiç kuşkusuz Euroleague’in en çekişmeli ve keyifli grubunda yer alıyor Efes Pilsen. Sezon başı yaptığı müthiş transferlerle yola şampiyonluk parolası ile başlayan Real Madrid, Final-Four’ların müdavimi Maccabi Tel Aviv, İtalyan devi Montepaschi Siena ve Türk lokomotifi Efes Pilsen. Gruptaki 4 takım da iddialı. Öyle ki, oynanan 8 maçta da evsahipleri kazandı, 4 takımın sıralamasını da sayı averajları belirliyor.

Her maç çok kritik, her sayının çok önemi var. İspanya’da özellikle ilk yarıda çok iyi oynayan ancak sonunu getiremeyen Efes Pilsen, en azından rakibi yenebileceğini gördü. Real Madrid’in de, hem Siena’ya, hem de Maccabi’ye deplasmanda boyun eğmesiyle, öyle gözlerde büyütüldüğü kadar büyük bir takım olmadığı ortaya çıktı.

Rakibin en büyük zaafı, çok genç Ante Tomiç dışında gerçek bir pivotunun olmaması. Efes Pilsen maçın büyük bölümünü iki uzunla oynamalı, savunmada eşleşme sorunu yaşasa da 4 kısaya dönmemeli. Maccabi maçının, tamamen alınan hücum ribauntları sayesinde kazanıldığı unutulmamalı.

Üçlüklerde en kötü

Real de, Maccabi gibi çember altında uzunu olmayan bir takım. Efes’in en büyük handikapı düşük üçlük yüzdesi. Yüzde 27 ile Euroleague’in en kötü takımı. Smith, Rakoçeviç, Nachbar, Shumpert, hatta hatta Thornton, Kerem ve Ender gibi iyi sayılacak dış atıcılara sahip olan Lacivert-Beyazlılar’ın bu durumu tamamen psikolojik. Real maçında, biraz da üçlük girerse, galibiyet bence kaçınılmaz olur....

Hakem üçlüsü ise enteresan. Tecrübesiz olmaları, umarım evsahibinin işine yarar. Özellikle Polonyalı Zamojski Atina’daki Olympiakos maçında Efes aleyhine öyle düdükler çalmıştı ki, hala hafızalardan silinmedi.

Euroleague’de karne iyi değil

Efes Pilsen, Euroleague’de Real Madrid ile Avrupa kupalarında 10. kez karşılaşacak. İki takım arasında geçmişte yapılan 9 maçtan 4’ünü Efes Pilsen, 5’ini de İspanyol temsilcisi kazandı. Efes Pilsen, İstanbul’daki 4 maçtan 3’ünü yitirirken, sadece 1 kez kazanabildi. Temsilcimiz bugün rakibini yenerse, galibiyet sayısını eşitleyecek.

Efes Pilsen’den taraftara çağrı
Efes Pilsen Antrenörü Ergin Ataman ise, Real Madrid ile çeyrek final yolunda çok kritik bir maça çıkacaklarını vurgulayarak, “altıncı adam” olan taraftarlara büyük iş düşeceğini belirtti. Ataman, şunları kaydetti: “Her zamankinden çok daha fazla seyirci desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Muhteşem seyircimiz ile birlikte Abdi İpekçi Spor Salonu’nu aynen Nokia Arena ve Vistalegre Arena gibi ateşli bir ortama çevirip, rakibi baskı altına almalıyız” dedi.

Haberin Devamı

Gökhan German

EFES PİLSEN
Kerem
Smith
Thornton
Kaya
Kasun

REAL MADRİD
Prigionu
Kaukenas
Jariç
Lavrinoviç
Garbajosa

Salon:
Abdi İpekçi
Saat: 20.15
Yayın: Skytürk
Hakemler: Drabikovskyi (Ukrayna), Zamojski (Polonya), Vojinoviç (Karadağ)

F GRUBU Puan durumu

TAKIMLAR O G M A Y P
1-Maccabi 4 2 2 281 277 6
2-Real Madrid 4 2 2 306 303 6
3-Efes Pilsen 4 2 2 283 283 6
4-Montepaschi 4 2 2 306 313 6

YORUM YAZ