MENÜ

180 günde devr-i alem

Guus Hiddink, 2010 Dünya Kupası'nda Fildişi Sahili'nin başına geçerse, kısa süreli bir dünya turu yapacak. Tecrübeli teknik adam, yaklaşık 180 gün içinde 5 ülkede bulunacak.

180 günde devr-i alem

Şu an Rusya’nın başında olan ancak 1 Ağustos’tan sonra A Milli Takımımız’ın başına geçecek olan Guus Hiddink hakkında, 2010 Dünya Kupası’nda Fildişi Sahili’ni çalıştıracağı yönünde haberler çıkıyor. Hollandalı teknik adam da, Fildişi’nin Futbol Federasyonu da 1 ay sürecek olan kupa için temasın olduğunu inkar etmiyor. Önümüzdeki hafta hocalarını açıklayacakları öğrenilen Fildişi’nin, Hiddink’i göreve getirmesi halinde ise deneyimli hoca yaklaşık 180 gün içinde kısa bir dünya turu yapacak. Hiddink, Rusya’dan ayrılıp Fildişi’ne giderek takımı kupaya hazırlayacak. Ardından 11 Haziran-11 Temmuz arasındaki 2010 Dünya Kupası için Güney Afrika’ya gidecek. Buradaki görevini tamamladıktan sonra da Hiddink, eşiyle birlikte Kenya’ya giderek tatil yapacak.. Ve 1 Ağustos’ta da Türkiye’ye gelerek Ay-Yıldızlılar’ın resmen başına geçecek.

Arshavin sorun etmiyor
Bu arada Rusya’nın yıldız oyuncularından Andrey Arshavin, Hiddink’in görevi erken bırakmasının kendileri için sorun olmayacağını söyledi. Fildişi’nin golcüsü Didier Drogba ise, “Hocamızın kim olduğunu bilmiyorum. Ancak Hiddink bizim futbolumuza büyük katkı sağlar” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ