MENÜ

En sessiz antrenman

İşitme Engelli öğrenciler, "Kardeşlik Engel Tanımaz" Projesi kapsamında, yaşıtlarıyla birlikte futbol eğitimi alıyor.

En sessiz antrenman

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Herkes İçin Futbol Birimi ve Milli Eğitim Bakanlığınca, aralarında Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Trabzon ve Malatya’nın da bulunduğu 14 ilde yürütülen proje kapsamında, Antalya’nın merkez Kepez ilçesindeki, biri işitme engelli öğrencilerin eğitim gördüğü üç okulun yer aldığı futbol eğitiminde, işitme engelli öğrenciler, engeli bulunmayan arkadaşlarıyla birlikte antrenman yapıyor.

Engelliler ile engeli bulunmayan öğrenciler arasındaki iletişimi güçlendirmeyi amaçlayan proje kapsamında, Antalya’da 12 hafta boyunca Merkez İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, Arslanlar İlköğretim Okulu ve Gülgün-Nihat Ömür İlköğretim Okulu’ndan 100’er öğrenciye futbol eğitim verilmesi hedefleniyor.

Antrenmanlarını Kepez’deki Hasan Doğan Stadı’nda sürdüren öğrenciler, kültür-fizik çalışmasının yanı sıra top sürme ve pas gibi temel futbol eğitimlerini de birlikte alıyorlar. Antrenmanlarda işitme engelli öğrencilerin söylenenleri uygulayabilmesi için Merkez İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Fadime Kural da işaret diliyle yapılacak çalışmayı aktarıyor.

"ALIŞIK OLMADIĞIMIZ KADAR SESSİZ BİR ANTRENMAN"
Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Okul Futbolu Antalya İl Koordinatörü Sedat Öztoprak, projeyle hem engeli bulunan ve bulunmayan öğrencileri küçük yaşta kaynaştırmanın amaçlandığını, hem de herkesin futbol oynayabileceğinin de gösterildiğini kaydetti.

İşitme engellilerle çalışmanın kimi zaman zor olabildiğini, bu nedenle işaret dili bilen bir antrenörün de çalışmalarda yer aldığını söyleyen Öztoprak, "Biz de çocuklar da iletişim kurmayı zamanla öğreniyoruz. Alışık olmadığımız kadar sessiz bir antrenman oluyor. Çocuklar da biz de bu ortamda çalışmaya alışıyoruz. 12 hafta sürecek eğitimlerde yaklaşık 100 engelli öğrencimizle birlikte çalışacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ