MENÜ

Bursa nasıl şampiyon olur?

Geride kalan 23 haftanın ardından Ertuğrul Sağlam'a sorduk. “Sırasıyla Diyarbakır, Kasımpaşa, Manisa ve Denizli maçlarını kazanırsak, o kelimeyi kullanırım. Artık Türk Futbol tarihinde kendimizden söz ettirecek duruma geldik."

Bursa nasıl şampiyon olur?

Geçtiğimiz sezonun devre arasında başına geçtiği Bursaspor ile başarılı bir dönem geçiren Ertuğrul Sağlam, takımın durumundan şampiyonluk şanslarına kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı. “Bursaspor artık Türk Futbol tarihinde kendinden söz ettirecek duruma gelmiştir” diyen Sağlam, “Biz her maçı bilerek ve isteyerek oynuyoruz. Sahadaki yardımlaşmamız böyle oldukça rakiplerimizi yenmeye devam ederiz. Futbolcularımın hepsi yardımlaşma ve ahenk içinde. Bundan sonra maçlar daha da zor.

Çünkü artık telafisi olmayan zamana girildi. Sıralamadaki yerler önemli değil. Artık bizim rakiplerimiz artık Galatasaray, Beşiktaş, Kayseri, Trabzon ve Fenerbahçe” dedi.

‘Hedefimiz tabiki zirve’
Rakiplerinin sakat oyuncularının fazla olmasının kendileri için handikap olduğunu da kaydeden başarılı hoca, “Çünkü diğer oyuncular kendilerini ispat için daha fazla mücadele edecekler. Takımların oyun sistemi ve kimin oynayacağın belli olmayışı soru işareti. Kimse ilerideyim, gerideyim ya da şampiyonuz diyemez. Hedefimiz tabiki zirve. Ancak şunu söyleyebilirim; Diyarbakır, ertelenen Kasımpaşa, Manisa ve Denizli maçlarını kazanırsak, o zaman şampiyonluk kelimesini kullanabiliriz” ifadelerini kullandı.

Dostluk çağrısı
24. haftada oynayacakları Diyarbakırspor maçına da değinen Ertuğrul Sağlam, sözlerini şöyle tamamladı: “Sakat oyuncumuz yok. Sercan yeni kurtuldu ama tam hazır değil. Diyarbakırspor maçında oynatmayı düşünüyorum. Fair-Play içinde dostça bir maç olmalı. Şu zamanda buna oldukça ihtiyaç var.”

M.Ali Sabuncu

Haberin Devamı
YORUM YAZ