MENÜ

PSG taraftarına deplasman yasağı!

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Paris Saint-Germain'nin kulüp başkanı Robin Leproux, yeni bir duyuruya kadar, taraftarların deplasman maçlarına gitmesinin yasaklandığını bildirdi.

PSG taraftarına deplasman yasağı!

Olympique Marsilya’ya 3-0 yenilgiyle biten maçtan önce iki takım taraftarları arasında çıkan kavgada bir PSG taraftarının ağır yaralanması üzerine, Paris kulübü yöneticileri, taraftarlara deplasman maçı biletlerinin satılmamasına karar verdi.

Paris Saint Germain’in internet sitesindeki açıklamasında, "Şiddet aldı başını yürüdü, kent gerillasının yeni bir boyutuyla karşı karşıyayız" diyen kulüp başkanı Robin Leproux, yeni bir duyuruya kadar deplasman maçları için taraftarlara bilet satılmayacağını ifade etti.

Leproux, "Geniş kapsamlı ve üzücü bir karar, ancak herkesin emniyetini sağlamak zorundayım. Taraftar ofisleri kapatılacak, seyircisiz maç oynama cezası alırsak da buna itiraz etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Parc des Princes Stadı’ndaki iç saha maçında başından ağır darbe alan 38 yaşındaki bir PSG taraftarı komaya girmişti.

Holiganlık üzerine köklü bir geçmişi olan Paris Saint Germain’de 2006 yılında taraftarlarca çıkarılan olaylarda bir polis memuru vurularak öldürülmüştü.

Paris Saint Germain, 20 takımlı Ligue 1’de 26 maçtan elde ettiği 33 puanla 12. sırada bulunuyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ