MENÜ

"Oynadığımız futboldan zevk alıyoruz"

Trabzonspor'un sağ kanat oyuncusu Ömer Aysan, takımın başına Şenol Güneş'in gelmesinin ardından herkesin sorumluluklarının farkına vardığını belirterek, "Şimdi oynadığımız futboldan zevk alıyoruz" diye konuştu.

"Oynadığımız futboldan zevk alıyoruz"

Teknik direktör Şenol Güneş'in göreve gelmesinin ardından savunmanın sağında görev yapmaya başlayan Ömer Aysan, TFF'nin "Tam Saha" dergisine önemli açıklamalarda bulundu. Ömer Aysan, hayatında futbolun önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Hiçbir zaman, 'Şu futbolcu gibi olayım' demedim. Tabii ki beğendiğim ve izlemekten keyif aldığım oyuncular var. Sağ önde oynadığım zaman markaja giriyorum ve rahat hareket edemiyorum. Önümü gördüğüm zaman bindirmeleri daha rahat yapabiliyorum. Dolayısıyla sağ bekte istediğim futbolu daha iyi oynayabiliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Şenol Güneş'in takımın başına gelmesinin ardından takımdaki herkesin sorumluluklarının farkına vardığını vurgulayan Ömer Aysan, "Bir hoca gitti, başka bir hoca geldi. Bu saatten sonra ibre futbolcuya dönecekti. Futbolcu için başarılı olmaktan başka bir şans kalmamıştı. Trabzonspor'da kıvılcımın takımdan gelmesi bekleniyor. Şu anda yaşanan da bu. Ama bazen kıvılcımı taraftarın çakması gerekiyor ve biz de tribünlerden takımı ateşleyecek kıvılcımı bekliyoruz. Trabzonspor taraftarı sabretmeli ve takımını 90 dakika desteklemeli" diye konuştu.

Ömer Aysan, Şenol Güneş'in gelişinin ardından oynadıkları futboldan zevk aldıklarını ifade ederek, "Oynadığımız futboldan büyük keyif alıyoruz. Pas yapıyoruz. Top genellikle bizde kalıyor. Bu oyun tarzı oyuncuya da güven veriyor ve bir sonraki hareketini de olumlu etkiliyor. Yapacağınız ortanın veya atacağınız bir ters pasın kalitesini bile yükseltebiliyor" dedi.

Haberin Devamı

"SERKAN'LA ÇOK İYİ ANLAŞIYORUZ"
Serkan Balcı'yla çok iyi anlaştıklarını da söyleyen Ömer Aysan, şöyle konuştu: "Serkan'la müthiş anlaşıyoruz. Sağolsun, müthiş bir özveriyle oynuyor. Hiçbir zaman görevden kaçmıyor. Ben çıktığımda mutlaka yerimi dolduruyor. Ya da bazen o yorulup dönemediğinde ve adamı sarktığında, geri dönüşüne kadar ben idare etmeye çalıyorum. Gerçekten de iyi bir uyum içindeyiz. Bu arada kulüpte konuşulan bir konu da benim oynamaya başlamamdan sonra Serkan'ın performansının arttığı. Ama bu tamamen uyumla alakalı. Yoksa ben Ömer Aysan Barış olarak iyi oynuyorum gibi bir ukalalığım yok. Rekabet olsa da, olmasa da ben çıkıp aynı futbolumu oynarım. Çünkü takımımız bir hedefe ilerliyor. Önümüzdeki en yakın hedef Türkiye Kupası. Böyle bir dönemde oyuncunun performansı otomatikman yükselir. Dolayısıyla takım olarak mücadelemizi en üst noktada tutmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

"KUPAYI ALMAYI ÇOK İSTİYORUZ"
Ömer Aysan, ligde hedeften uzaklaştıklarını da belirterek, "Ligde kaybedeceğimiz bir maçın telafisi var. Zaten ligdeki hedeften uzakta olduğumuz için, kaybedilecek puan çok da zarar vermez. Ama kupanın kaybedilmesi demek, bu sezonun boş geçmesi anlamına gelir. Arkadaşlarımızla bunu konuşuyoruz, 'Ne yapıp edelim, kupayı mutlaka kazanalım' diyoruz" diye konuştu. Ömer Aysan, Türkiye'deki en iyi sağbekin Gökhan Gönül olduğunu da söyledi.

Haberin Devamı

"YUSUF AĞABEY BENİ ZORLUYOR"
Kendisini en çok zorlayan futbolcunun Beşiktaşlı Yusuf olduğunu da ifade eden Ömer Aysan, "Yusuf ağabey beni zorluyor. Ağır gibi görünüyor ama herkes orada yanılıyor. Aslında ağır değil. Koşu stili onu ağır gösteriyor. Halbuki benim deparımla onunki arasında bir fark yok. Adım ve çalım stili insanı yanıltıyor. Yürüyerek adam geçtiği için zorluyor. Diğerleriyle fiziksel olarak başa baş mücadele edebiliyorsunuz ama Yusuf ağabey gerçekten çekinilecek bir rakip. Bizim takımda da Alanzinho'nun birebirde geçemeyeceği adam yok. Bunun üzerine bir de takım oyuncusu olabilmeyi ekledi. Zaten Trabzonspor'un başarısının altında da takım olabilmemiz yatıyor.

Hugo Broos'un takımın başında olduğu dönemde bir otorite eksikliği yaşandığını da söyleyen Ömer Aysan, "Şenol hoca zor bir dönemde geldi ama bir çok işi başardı" diye konuştu.

YORUM YAZ