MENÜ

Obama'dan Harper'a bir kasa bira!

ABD Başkanı Barack Obama, Kanada Başbakanı Stephen Harper ile Vancouver'da düzenlenen Kış Olimpiyatlarındaki buz hokeyi final maçı üzerine girdiği iddiayı kaybetti. Obama, Harper'a bir kasa bira alacak.

Obama'dan Harper'a bir kasa bira!

Kanada’nın Vancouver kentinde düzenlenen 21. Kış Olimpiyatları’nın son günündeki Kanada-ABD buz hokeyi maçı, hafta sonuna ve olimpiyatlara damgasını vurdu.

Kanada resmi haber ajansı Canadian Press’in haberine göre, ABD Başkanı Obama ile Kanada Başbakanı Harper, dün gece oynanan maç için bir kasa birasına iddiaya girdi.

Habere göre iddia, Harper’ın kazanması halinde Obama’nın Kanada’da üretilen 24 şişelik 1 kasa Molson Canadian birasından, Obama’nın kazanması halinde Harper’ın ABD;nin Pennysylvania eyaletinde imal edilen Yuengling birasından 1 kasa alması üzerineydi.

Haberin Devamı

Olimpiyatların son günü oynanan ABD-Kanada buz hokeyi karşılaşmasının normal süresi 2-2 berabere bitti. Heyecanın dorukta olduğu karşılaşmada, ilk golü atanın kazanacağı uzatmada Kanada ekibinden Sidney Crosby’nin golü, ülkeyi ayağa kaldırırken, Başbakan Stephen Harper’a da 1 kasa bira kazandırdı. Kanada bu skorla altın madalyanın sahibi oldu.

Öte yandan, aynı karşılaşma üzerine, Obama’nın basın sözcüsü Robert Gibbs ve Harper’ın basın sözcüsü Dimitri Soudas’ın da iddiaya girdikleri öğrenildi. Buna göre iddiayı kaybeden Gibbs, ilk basın açıklamasına Kanada Buz Hokeyi Milli Takımı’nın formasıyla çıkacak.

BİLETLER KARABORSAYA DÜŞTÜ
Bu arada, Kanada-ABD maçının biletleri karaborsada kapışıldı. Biletlere 6 ile 25 bin dolar arası fiyat biçildi.

Maçın biletlerini satan Showtimetickets.com isimli sitenin sahibi Mario Livich, "Bir müşterimiz sadece 4 koltuk için 100 bin Kanada doları (147 bin TL) olan ücreti hiç düşünmeden ödedi. Bu Kanada spor tarihinde bir maç bileti için ödenen en yüksek ücrettir" dedi.

YORUM YAZ