MENÜ

Karşınızda yeni lider!

Alman Bundesliga'da 24. hafta karşılaşmaları Bayern Münih-Hamburg maçıyla tamamlandı.

Karşınızda yeni lider!

Bayern Münih, sahasında Hamburg’u 1-0 yenerek 52 puanla liderliğe yükseldi ve 17 Mayıs 2008 tarihinden sonra ilk kez ligde birinci sırada yer aldı.

Hamburg’da Ruud van Nistelrooy’un oynamadığı maçın tek golünü 78. dakikada Franck Ribery attı.

Karşılaşmada 82. dakikada oyuna giren, Hamburg’un forvet oyuncusu Tunay Torun’un bir kafa şutunda top direkten döndü.

Liderliği Bayern Münih’e kaptıran Bayer Leverkusen, sahasında FC Köln ile golsüz berabere kalarak, ligde 24 maçta yenilmeyerek rekor kırdı.

Ligde daha önceki rekora, 1988/1989 futbol sezonunda 23 hafta boyunca arka arkaya yenilmeyen Bayern Münih sahipti. Bayern Münih’in o dönemdeki teknik direktörü de bugün Bayer Leverkusen’in antrenörlüğünü yapan Jupp Heynckes’di.

Bayer Leverkusen, rekor kırmasına rağmen puan cetvelinde Bayern Münih’in ardından 50 puanla ikinci sırada bulunuyor.

Schalke 04, sahasında oynanan Ruhr derbisinde Borussia Dortmund’u 2-1 yenerek puanını 48’e yükseltti ve ligde 3. sırada yer aldı.

Schalke 04-Borussia Dortmund maçının ilk yarısı 0-0 tamamlanırken, ikinci yarının başında 47. dakikada milli futbolcu Nuri Şahin Borussia Dortmund’un kazandığı penaltı vuruşunu gole çevirdi ve durumu 1-0 yaptı.

Maçın 66. dakikasında Höwedes ve 83. dakikada Rakitic’in attığı goller ile daha sonra Schalke 04 karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Puan cetvelinde Schalke’nin ardından 40 puanla Hamburg dördüncü, 39 puanla Borussia Dortmund beşinci sırada bulunuyor.

Werder Bremen, deplasmanda uzun süre 10 kişi oynanan Mainz 05’i 2-1 yenerek puanını 38’e yükseltti ve ligde 6. sırada yer aldı.

Puan cetvelinde sahip olduğu 32 puanla 10. sıraya gerileyen Mainz 05, sahasında bu sezon ilk kez yenildi.
Gol krallığında, Bayer Leverkusenli oyuncu Stefan Kiessling 13 gol ile ilk sırada yer alırken, 12 gol ile Schalke 04’lü futbolcu Kevin Kuranyi ikinci, 11’er gol ile de Borussia Dortmundlu Lucas Barrios ve Nürnberg’de oynayan Albert Bunjaku ile Bayer Leverkusen’li Eren Derdiyok üçüncü sırada bulunuyor.

Haberin Devamı


YORUM YAZ