MENÜ

"İkinciliklerin takımı değiliz!"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin ikinciliklerin takımı olmadığını söyledi.

"İkinciliklerin takımı değiliz!"

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Dergisi’nin mart ayı sayısında yer alan yazısında, Fenerbahçe Spor Kulübü, dünyanın en büyük spor kulüplerinden biri olduğunu belirterek, "Kulübümüz, 9 branşta; 1700’e yakın sporcusu ile mücadele verirken; kulüp içindeki 700 çalışanımız da kulübümüze diğer alanlarda hizmet ediyorlar.

Başkanından yöneticisine; sporcusundan kulüp profesyonellerine kadar herkes, büyük bir özveri ile her kulvarda ve her alanda Fenerbahçemizin başarısı için emek harcıyor, ter döküyor" dedi.

Futboldan basketbola; voleyboldan yelkene kadar birçok branşta faaliyet gösteren sporcuların, mücadele ettikleri her alanda, şampiyonlukların en büyük adayları olarak ter döktüklerini kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Fenerbahçe, ikinciliklerin takımı değildir; olmamıştır ve asla da olmayacaktır. Sayın İslam Çupi’nin de dediği gibi; (Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz). İşte, adı konamayan o yüce duygu, o büyüklük; Fenerbahçeliliktir. Bizi Dünyadaki tüm kulüplerden ayıran; içimizde taşıdığımız, Fenerbahçelilik duygusudur ve bu sürekli başarıyı hedefleyen; yenilgiyi asla hazmedemeyen bir duygudur. İşte, bu sebeple; ’Hep başarıyı isteriz’. Buna ulaşmak için de her zaman tek yürek olur, omuz omuza mücadele ederiz."

"TEK YÜREK OLDUKÇA..."
Başkan Yıldırım, bugüne kadar sergiledikleri birlik ve beraberliğin, kendilerine ne büyük başarılar getirdiğini; nasıl büyük zaferler yaşattığını hep birlikte gördüklerini belirterek, "O nedenle biliyoruz ki, bizler tek yürek oldukça; o adı konamayan Fenerbahçelilik büyüklüğünü kalplerimizde hissettikçe daha nice başarılara ulaşacağız, nice saldırılara, eleştirilere göğüs gerip her saldırıdan daha da güçlenerek çıkacağız" dedi.

"ŞAMPİYONLUK İDDİASI KİŞİSEL BİR SÖYLEM DEĞİLDİR"
Ligin ilk yarısında üst üste galibiyetler alan profesyonel futbol takımının, ikinci yarıda şanssız bir başlangıç yapmasının, kendilerini çok üzdüğünü anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Buna rağmen takımımız, yıllardır özlemini duyduğumuz Türkiye Kupası’nda hedefe bir adım daha yaklaşmayı başardı. Sezonun ikinci yarısının başında yaşadığımız bu sendelemeye rağmen takımımız, şampiyonluğun da Türkiye Kupası’nın da en güçlü adayıdır. Fenerbahçe Spor Kulübü, bugüne dek her sezona şampiyonluk iddiasıyla başlamıştır ve bu her zaman böyle de olmalıdır. Bu sebeple, şampiyonluk iddiası ’Kişisel bir söylem değildir’. Bizden önceki yönetimler de bizler de ve bizlerden sonra yönetime gelecek olanlar da elbette ki sahip olduğumuz her branşta, her zaman şampiyonluk iddiası ve söyleminde bulunacaklar ve ona ulaşmak üzere mücadele edeceklerdir. Bu, Fenerbahçeliliğin gereğidir."

"FUTBOLCULARIMIZ VE TEKNİK HEYETİMİZ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAKTIR"
Aziz Yıldırım, hedeflerine ilerlerken, son günlerde takımın aldığı olumsuz sonuçların giderilmesi adına; futbolcuların ve teknik heyetin üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydetti.

"Kendilerine bu konuda sonsuz güveniyoruz. Şu ana dek, bizleri memnun eden sahadaki mücadelenin; ilerleyen günlerde galibiyetlerle perçinleneceğinden hiç şüphemiz yok" diyen Yıldırım, takımda yaşanan ciddi sakatlık sorununun da ortadan kalkması ile birlikte, yollarına daha da güçlenmiş bir şekilde devam edeceklerini ifade etti.

Yıldırım, tedavileri süren sporcuların, biran önce formalarını sırtlarına geçirmek için harcadıkları çabanın, kendilerini daha da cesaretlendirdiğini anlatarak, "Ama şunu da kabul etmek gerekir ki, futbolcular makine değildir; etten kemikten insanlardır ve onların da hastalıkları, sakatlıkları ve motivasyonlarını kaybettikleri anlar olabilir. Bu yoğun maç trafiği içerisinde; bazı sporcularımız, kişisel sorunları ile ilgili yorgunluklar yaşıyor ve bu da onların performanslarını etkiliyor olabilir. Sportif direktörümüz Sayın Aykut Kocaman başta olmak üzere tüm idari ve teknik kadromuz, futbolcularımızın en küçük sorunları ile gece gündüz demeden ilgileniyorlar ve hep daha iyi olmak adına büyük çabalar sarf ediyorlar. Ancak kimi zaman; öyle durumlar vardır ki, teknik kadroların yaklaşımları da sadece bir noktaya kadar etkili olur. Bu noktada devreye; büyük Fenerbahçe taraftarının girmesi gerekir. Bilinmelidir ki, Fenerbahçe formasını giyen her sporcu, onu giymeyi hak edecek kalite ve yeteneğe sahip olduğu için o formayı sırtında taşımaktadır. Büyük Fenerbahçe taraftarı da o kutsal formayı giyen her sporcunun; (Hep destek tam destek) sloganı ile desteklenmesi gerektiğini bilir. Takım ya da bir futbolcu sendelendiğinde; onu eleştirmek, yuhalamak en kolay çözümdür; bu çözüm sadece çözümsüzlüğe sebep olur ve Fenerbahçe camiasına asla yakışmaz. Bize yakışan; birlik olmak ve her sendelemenin ardından daha da güçlü şekilde yeniden doğrulmaktır."

"TEKNOSA TÜRKİYE KUPASI SEVİNÇ YARATTI"
Dergideki yazısında erkek basketbol takımına da değinen Yıldırım, "Geride bıraktığımız ayda bizleri mutlu eden bir gelişme, basketbol erkeklerde 43 yıl aranın ardından, yeniden Türkiye Kupası’na ulaşmamız oldu. Fenerbahçe Ülker, Teknosa Türkiye Kupası’nı müzemize getirerek; bizlere tarifi imkansız bir sevinç yaşattı. Bu noktada, Ülker grubu ile yakaladığımız uyum ve sinerjinin; erkek basketbol takımımızda nasıl olumlu sonuçlar doğurduğunu görmek de şüphesiz ayrı bir heyecan ve sevinç kaynağı" dedi.

Bayan voleybol takımının da başarılı sonuçlar aldığını hatırlatan Aziz Yıldırım, "Acıbadem Sağlık Grubu ile Bayan Voleybol Takımımız için yapmakta olduğumuz işbirliği de yenilmez bir takımın ortaya çıkmasını sağladı ve kızlarımız, mücadele ettikleri her alanda göğsümüzü kabartıyorlar. Indesit Şampiyonlar Ligi’nde, 12’li play-off turunda, Romanya’nın Metal Galati takımını iki maçta da 3-0 yenerek; 6’lı play-off’a yükselen takımımız, mart ayında karşılaşacağı Rus takımını da elerse; Final-Four’a kalacak. Kızlarımız, Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olma yolunda emin adımlarla ilerliyorlar. Taraftarımızın, salonlarda kızlarımıza gereken desteği vereceğine eminim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ