MENÜ

Güneş umut saçtı

Bordo-Mavililer'in hocası şampiyonluk yaşamak istediklerini belirterek, “Ben yerine biz olmalıyız. Amaç; cesur ve herkesin gurur duyacağı bir futbol oynayan, marka değeri yüksek Trabzon” dedi.

Güneş umut saçtı

Takımının son dönemde aldığı 3 beraberlikle zirveden yeniden kopması Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’i hayli üzerken, deneyimli hoca bundan sonraki sürece ilişkin önemli bilgiler verdi. Önce Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde medyanın önüne çıkan, ardından da Karadeniz Teknik Üniversitesi’ndeki bir söyleşiye katılan Bordo-Mavililer’in patronu, camia içindeki alışkanlıkları değiştirmek için mücadele verdiklerini söyledi. İşte detaylı konuşmanın öne çıkan noktaları:

‘Uyumlu olmalıyız’
Ben yerine biz felsefesini aşılamanın yollarını arıyoruz. Amaç, cesur, herkesin gurur duyacağı bir futbol oynayan, marka değeri yüksek Trabzonspor... Kavga etmek değil, uyumlu olmak ve sorun çözen olmak istiyoruz. Bunu kendimden başlayarak bütün kesimlerden istiyorum. Eksikleri görerek kendimizi değiştirmek ve yeni bir Trabzonspor yaratmak için çabalıyoruz. Oyuncularımdan memnunum. Başarı için buradalar. Takımı taşıyabileni tutacağımızı, iyi niyetli olmasına rağmen başarılı olamayacağını düşündüğümüz, yetenekli olmasına rağmen iyi niyetli olmayanları değiştirebileceğimizi söylemiştik zaten.

‘Ciddi hedeflere zaman gerek’
Şampiyonluk yaşamak istiyoruz ama bununla uğraşırken kurumsal anlamda da eksiklerimiz olduğu gerçeğini göz ardı etmemeliyiz. 2 maç üst üste kazanınca lütfen şampiyonluk şarkıları söylenmesin. Bu gibi ciddi hedefleri zamana yaymakta fayda var. Kimseyi kandırmayalım. Şampiyonluğa adapte olduğumuzda kendi gerçeklerimizi göremiyoruz.

Bu sözler de hakemlere
Fenerbahçe, Belediye ve son maçta sıkıntılar oldu. Ancak ben bunların üzerinde durmuyorum. Hakem kurulunda olan arkadaşlara da söyledim. Bu tür beyanatları vermeyeceğim. Parasal değerlerin bu kadar yükseldiği dönemde, futbolu güzelleştirmek için hata yapanların kendilerini düzeltmesi için çalışılması gerektiğini söyledim. Henüz 5. dakikada oyunu soğutma adına çaba gösteren oyuncu varsa buna engel olmak gerek. Aksi bir davranış hakemlikle bağdaşmaz, diye söyledim.

Yabancılarla ilgili karar
Devre arasındaki oyuncularımın performansından memnunum. Daha da iyi olacaklarından eminim. Mevcut yabancı futbolcu konusunda ise sayı sıkıntısı var. Kiralık olanlar var, aynı mevkiye sıkışmışlar var. Yabancı oyuncular konusunda da sezon sonunda bir kararımız olacak.

İşte transfer politikası
Transfer çok titiz olunması gereken, hayati bir konu... Çok dikkatli olmalıyız. Trabzonspor ruhunu taşıyan oyuncuyu bulmak, kadroya katmak gerek. İyi oyuncu gelir, uyum sağlayamazsa, gitmesi daha iyiyse bu kararları sağlıklı sonuçlar doğuracak şekilde vermek lazım. Tabi ki tüm bunlar yaşayarak görülüyor. Oyunsal değer olarak rakiplere ezilmeyeceğimizi gördük. Bir üste çıkmak için bu yıl transferimizin fazla olmayacağı ortada. Elimizdeki oyunculardan kalmak istemeyen veya parasal değere dönüştürebileceğimiz oyuncular olursa da bunları değerlendireceğiz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ