MENÜ

Fenerbahçe'de kulis çalışmaları

İstanbul BB'ye karşı alınan mağlubiyetin ardından, Fenerbahçe'de takımın başına Aykut Kocaman'ı getirme çabalarının olduğu iddia ediliyor.

Fenerbahçe'de kulis çalışmaları


Ligin ilk yarısının son maçlarında düşüşe geçen Fenerbahçe, ligin ikinci yarısında kelimenin tam anlamıyla iflas etti.

Geçtiğimiz hafta içinde UEFA Avrupa Ligi’nde tura çok yaklaşmışken yediği golle Avrupa macerasına havlu atan Kanarya, son olarak ligde İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a boyun eğerek taraftarlarını kahretti ve ligin ilk yarısındaki 8’de 8’lik zafer serisine 7’de sıfır çekerek gölge düşürdü. Bu 7 maçın 2'si Avrupa Ligi, biri kupadaki Bursa rövanşı, 4'ü ise sırasıyla Diyarbakır, Manisa, Bursa ve Belediye ile oynanan son 4 lig maçı. Son 4 haftada 10 puan bırakan Sarı-Lacivertliler lider girdiği 2. yarıda ezeli rakibi Galatasaray'ın 5 puan gerisine düştü.

Belediyespor yenilgisi bardağı taşıran son damla oldu. Şehirden uzak olması, ulaşımın zor olması ve havanın soğuk olmasına rağmen Olimpiyat Stadı'na koşan yaklaşık 20 bin taraftar takımlarını desteklemeye gelirken, yenilginin ardından hayal kırıklığına uğrayan Sarı-Lacivertlilerin büyük bir çoğunluğu Daum'un takımın başından ayrılmasını isteyip, "Daum istifa, I love you Zico!" diye tempo tuttular. Alman hocayı istifaya davet edip tepkilerini dile getiren taraftarlar yönetimi de protesto etti.

Yöneticilerin ise üst üste gelen kötü sonuçlar nedeniyle radikal kararlar almaya yeltendikleri ancak kupada yarı finale yükselen takımlarının hala şampiyonlukta şansları olduğunu düşünerek bunu şimdilik erteledikleri öğrenildi. Kulislerde yapılan son konuşmalar ise Daum'un yerine Aykut Kocaman'ın getirilmesi yönünde. Belediyespor yenilgisinin ardından maçın hakemine yüklenilse de, son haftalardaki cezalı ve sakat oyuncuların sayısı çok olsa da yöneticlerin Daum'u sorguladıkları ve Alman hocaya duydukları güvenin artık sarsıldığı belirtildi. Edinilen bilgilere göre Daum gitsin, Aykut gelsin formülünün hep hazır bir şekilde cepte tutulduğu ama bu sezon başında uygulamaya konulan ve Türk futbolunun kurtuluşu gözüyle bakılan sportif direktör anlayışını zedelememek ve bu sistemin başlamadan bitmesini engellemek için sabırların zorlandığı bildirilirken, bir başka görüşe göre ise Daum gidecekse bile yerine gelecek teknik direktörün Aykut Kocaman olmaması gerektiği ve tam tersine yeni hocayı da Aykut Kocaman'ın belirlemesi gerektiği savunuldu. Yöneticilerin arasındaki bu bölünme ilerleyen haftalarda nasıl bir gelişme göstereceği merak konusu oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ