MENÜ

Kartal sonunu getiremedi: 78-69

Chatman'ın yerine transfer edilen Perry'nin de oynadığı maçta Beşiktaş son çeyreğe 59-54 önde girmesine rağmen Efes Pilsen, 8 dakikada sadece 5 sayıya izin verdi, galibiyeti elde etti.

Kartal sonunu getiremedi: 78-69

Euroleague’de Maccabi’yi yenip perşembe günü Real Madrid’le çok kritik bir maç oynayacak, akıllarının bir kısmının Avrupa’da olduğu Efes Pilsen’le, mecburi bir değişim yaşayan sorunlu Kartal karşı karşıya geldi Ayhan Şahenk’te.

Ribaunt ve asist kategorisinde takımın en etkili ismi olmasının yanı sıra, Beşiktaş sisteminin temel direği olan Chatman’ın yokluğu, kolay kolay doldurulacak gibi gözükmüyor Siyah-Beyazlılar’da. Yeni transfer Perry, çok yeni olduğu için fazla süre alamadı Efes karşısında. Eskiler, uzun süre eski Beşiktaş gibi oynadı Efes Pilsen karşısında. Maccabi maçının yıldızı Nachbar uzun süre sonra kadrodaydı. Sloven ve Ender’in 9’ar sayısı ile 24-16 önde bitirdi Efes ilk çeyreği.

Efes, bu andan itibaren Maccabi karşısında da çok kötü yaptığı (İsrailliler hep boş şutu bulmuştu ama çok kötü yüzdeyle atmışlardı) alan savunmasına döndü. Beşiktaş, ise neredeyse her hücumdan sayı çıkardı ve bu çeyrekte 25 sayı üretip devreyi 41-38 üstün tamamladı.

Alan savunması tutmadı
Zone savunma, 2. yarıda da devam ederken Siyah-Beyazlılar, 27. dakikada farkı 7’ye çıkarıyor (48-55), 3. periyodu da 59-54 galip kapıyordu. Efes Pilsen’in, Real Madrid karşısında da alan savunması deneyip denemeyeceğini bence çok iyi düşünmesi gerekiyor. Ne olduysa son çeyrekte oldu. Efes Pilsen savunmada dişlileri sıkmaya başladı.

Ender’den 8 asist
Adam adamaya dönen Lacivert-Beyazlılar karşısında Beşiktaş, tribünde oturan Chatman’ı arar oldu. Efes önce 11-2’lik bir seri yakalarken, dakikalar 38’i gösterdiğinde ise potasında sadece 5 sayı görmüş, seriyi 16-5’e çıkarmıştı. Maça Nachbar’ın 20 sayısı damgasını vururken, Ender’in yaptığı 8 asist, zorlu geçen maçta Efes için çok değerliydi.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ