MENÜ

Kimi geri döndü!

Büyük bir heyecana sahne olan Belçika Grand Prix'sinde Ferrari piloti Kimi Raikkonen, yaklaşık 1,5 yıl sonra tekrar zirveye çıkmayı başardı.

Kimi geri döndü!

Formula 1’de sezonun 12. yarışına ev sahipliği yapan Belçika Grand Prix’sini Ferrari pilotu Kimi Raikkonen kazandı.. Ve Finli sürücü takımına bu sezonki ilk podyum zaferini yaşattı. Yarışa 6. sırada başlayan Raikkonen, çok iyi bir çıkış yaparak ikinci sıraya kadar yükseldi ve ardından da yarışa pole pozisyonunda başlayan Force İndia’dan Giancarlo Fisichella’yı geçerek zirveyi kaptı. Yarış boyunca iyi bir tempo tutturan tecrübeli pilot, şampiyon olduğu 2008 senesinde kazandığı İspanya GP’si sonrası ilk kez zirvenin sahibi oldu. Fisichella, 2006 Japonya GP’sinin ardından tekrar podyuma çıkarken, Red Bull’dan Sebastian Vettel 3.’lüğü elde etti. BMW Sauber pilotları Kubica ve Nick Heidfeld ise sırasıyla 4. ve 5.’liği kaptı.

Haberin Devamı

Button siftah yaptı!
Şampiyona lideri Jenson Button’ın bu sezon ilk kez yarış dışı kaldığı Belçika’da, finiş göremeyen diğer önemli isimler ise McLaren Mercedes’ten Lewis Hamilton ve Renault’dan Fernando Alonso oldu.

Sürücüler klasmanı

Adı Takım Puan
1.J.Button Brawn GP 72
2.R.Barrichello Brawn GP 56
3.S.Vettel Red Bull 53
4.M.Webber Red Bull 51.5
5.K.Raikkonen Ferrari 34


Markalar klasmanı

Haberin Devamı

Takım Puan
1.Brawn GP 128
2.Red Bull 104.5
3.Ferrari 56
4.McLaren 44
5.Toyota 38.5

YORUM YAZ