MENÜ

Fethiye'de utanç gecesi

İkinci Lig 2. Kademe Grubu'nda sezonun ilk haftasında oynanan Fethiyespor-Göztepe maçında yaşanan çirkin olaylar Türk futbol tarihine kara bir leke olarak geçti.

Fethiye'de utanç gecesi

Maç öncesi ve sonrasında yaşanan olaylarda sekiz polis, onlarca taraftar hastanelik oldu. Maçtan sonra Fethiye'de iki saat mahsur kalan, İzmir'e dönüşte fanatikler tarafından ilçe çıkışında taşlanan Göztepe kafilesini taşıyan otobüste büyük panik yaşandı. Camları tuzla buz olan otobüste kondisyoner Serkan Salman, masör Volkan Seyhan, İdari Müdür Ünal Selçuk ve Güvenlik Müdürü Cahit Varel yaralandı. Muğla Devlet Hastanesi'nde ilk tedavisi yapılan, gözüne saplanan cam parçası çıkarılamayan Volkan Seyhan'ın kör olma tehlikesi yaşadığı açıklandı.

Haberin Devamı

Fethiye İlçe Stadı'nda Göztepeli taraftarlara tahsis edilen bölümdeki 1096 koltuğun hepsi kırılırken, ilçede birçok ev, iş yeri, ve özel otomobil hasar gördü, sayıca çok yetersiz olan polis olayları önlemek için havaya defalarca ateş etmek zorunda kaldı. Fethiye'de çok büyük bir emniyet zaafiyeti yaşandığını belirten Göztepe Sportif İşler Sorumlusu İsmail Hakkı Gül, "Futbolumuz adına çok acı şeyler yaşandı. Statta 5 bin taraftar, 135 emniyet görevlisi, Muğla'dan takviye gelen 15 çevik kuvvet polisi ve 40 jandarma vardı. Fethiye tribünlerinden sahaya bıçak bile atıldı" dedi.

Golsüz biten karşılaşmadan 1 saat sonra bile stat çevresinde 1000 civarında Fethiyeli taraftar bulunduğunu belirten Gül, "Emniyet güçleri onları dağıtmadı. Takımımızı gece yarısı taraftar otobüslerinin arkasına takıp stattan çıkardılar. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Motosikletli taraftarlar Göztepe kafilesini takip edip kent çıkışında dakikalarca kesici delici aletler ve taşlarla takım otobüsümüze saldırmış. Otobüsün yedi camı kırık. Kafiledeki yaralılar Muğla Devlet Hastanesi'nde tedavi oldu. Ancak sabah saatlerinde İzmir'e dönebildiler" diye konuştu.

Haberin Devamı

Olaylardan Göztepeli yöneticileri sorumlu tutan Fethiyespor Başkanı İsmail Öztürk ise şunları söyledi: "Hafta içinde bizden yer talep ettiler. Biz de onlara tribün açtık. Olaylardan sonra kendilerine ulaşamadık. Yönetimleri aciz kaldı. Göztepeliler gün boyu taşkınlık yapıp maçtan önce ve sonra ilçedeki dükkanları yağmaladı. Güvenliklerini sağlayıp stattan çıkardık. Taraftarlara Muğla yönüne çıkacaklarını söyleyip, Göztepe otobüslerini Burdur yönüne yolladık. Burası bir ilçe. Görevli 180 polisin, 60'ı masa başındaydı. Bundan sonra Fethiye'ye rakip taraftar giremez."

YORUM YAZ