MENÜ

Diyarbakır mucizesi!

Süper Lig'in yeni ekibi Diyarbakırspor'un ligdeki üç büyük takımın bir futbolcunun transferi için harcadığı paradan az bir bütçeyle kısa sürede oluşturduğu "toplama takımın" ligin ilk 4 haftasında gösterdiği başarılı performans, taraflı tarafsız herkesin takdirini topladı.

Diyarbakır mucizesi!

Geçen sezon Bank Asya 1. Ligi ikinci sırada tamamlayarak 3 yıl aradan sonra Turkcell Süper Lig’e yükselen Diyarbakırspor’da Abdurrahman Yakut başkanlığındaki yönetimin olağanüstü kongre kararı almasının ardından başlayan yönetim sorunu, 26 Haziran 2009’da yapılan kongrede Çetin Sümer başkanlığındaki ekibin yönetime gelmesiyle sona erdi. Ancak kulübün belirli gelire sahip olmaması ve yaklaşık 14 milyon TL borcu nedeniyle sıkıntıyı yaşayan yönetim, takımı ilk olarak teknik direktör Nurullah Sağlam’a emanet etti. Sağlam taleplerinin yerine getirilmediği gerekçesiyle anlaşmadan vazgeçtiğini açıkladı. Bunun üzerine yönetim 7 Temmuz 2009 günü Ziya Doğan’ı teknik direktörlüğe getirirken, 9 Temmuz 2009 günü Kocaeli Kartepe’de kamp çalışması kararı aldı. Ancak, kampın ilk günlerinde geçen yıldan kalan 5 futbolcu ile alt yapıdaki oyuncular dışında futbolcu yer almadı. Kısa sürede Çetin Sümer, Ziya Doğan, Suat Önen, Fuat Dengiz ve Mehmet Budak’dan oluşan transfer komitesi kısa sürede 12 futbolcunun transferini gerçekleştirirken, kampın ardından 28 Temmuz 2009 günü Diyarbakır’da çalışmaya başlayan takımda sadece 14 futbolcu vardı.

TAZAMETA İDMAN YAPMADAN MAÇA ÇIKTI
Transfer çalışmalarını hızlandırarak her geçen gün kadrosuna yerli ve yabancı yeni oyuncular katan yeşil kırmızı ekibin yeterli şekilde hazırlık yapamadığı için başarılı olamayacağı düşünülürken, kendi sahasında oynadığı ilk maçta Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldı. Ardından Trabzonspor deplasmanına çıkan Diyarbakırspor sürpriz bir şekilde güçlü rakibini sahasıhda, 1 gün önce İsrail’in Natenya takımından transfer edilen ve idmana dahi çıkmayan Tazemeta’nın attığı 2 golle yenerek, ilk galibiyetini aldı. Daha sonra sahasında Fenerbahçe’yi ağırlayan Diyarbakırspor maçta iyi oynamasına ve öne geçmesine rağmen 3-1 mağlup oldu. Ligin 4 haftasında dün akşam Sivasspor’u 2-0 yenen Diyarbakırspor’un kısıtlı imkanlarla bu başarıyı yakalaması taraftarını mutlu ederken, futbol camiasından da büyük alkış aldı.
8’i yabancı toplam 28 futbolcu transferini yaklaşık 7 milyon Avroluk bütçe ile gerçekleştirilirken, 28 futbolcunun transfer bütçesi ligdeki Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın bazı futbolcuların transfer için harcadığı para miktarından daha az oldu.

"UYKUSUZ GECELER GEÇİRDİK
Kulüp başkanı Çetin Sümer, başkanlığından önce de Diyarbakırspor yönetiminde yer aldığını belirterek, transfer için büyük çaba sarf ettiklerini vurguladı.

Yönetime geldikleri ilk gün ligdeki takımların tamamının kamp çalışmasını başlatmış olduğunu, kendilerinin ise bir futbolcularının dahi bulunmadığını kaydeden Sümer, şöyle dedi: "Zamanın yanı sıra en büyük sıkıntımız paranın olmayışıydı. Bunun yanı sıra 14 milyon TL borcumuz vardı. Teknik direktörlükte Nurullah Sağlam’ın ardından Ziya Doğan ile anlaştık. Ardından transfer için Ankara ve İstanbul’a yerleştik. Bu iki kent arasında günlerce adeta mekik dokuduk. 100’ü aşkın futbolcu ve çok sayıda menajer ile görüştük. Transfer komitesindeki arkadaşlarla uykusuz geceler geçirdik. Büyük emek verdik. Sonucunda bir takım oluşturduk. Başarılı olduğumuz ve emeğimizin karşılığını almaya başladığımız için çok mutluyuz. Emeğimizin karşılığını alıyoruz. Başarının en büyük kısmı Ziya Doğan’a aittir. Bu başarımız 4 maç ile sınırlı kalmayacak. Ligde başarılı olacağız. İyi bir takım oluşturduk. Başarı için desteğe ihtiyacımız var. Herkesin bu takıma sahip çıkmasını istiyoruz."

Haberin Devamı

EN BÜYÜK TRANSFER ZİYA DOĞAN
Basın sözcüsü Suat Önen ise takım oluşturulana kadar büyük sıkıntı çektiklerini belirterek, kampın ilk günlerinde 3 futbolcuyla çalıştıklarını hatırlattı. Teknik direktör Ziya Doğan’ın Türkiye’nin yetiştirdiği ender hocaların arasında yer aldığını bildiren Önen, "En büyük transferimiz Ziya Doğan’dır. Bunu yanı sıra 28 futbolcumuzda büyük hırsla başarılı olmak için mücadele ediyor. Hepsi de karakterli oyuncular. Fedakarlıktan kaçmıyorlar. Kısıtlı imkan ve zamanda oluşturduğumuz takımın başarılı olması hepimizi sevindiriyor" dedi.

"KOLEJ TAKIMIYIZ"Diyarbakırspor’un geçen hafta Sivasspor’dan transfer ettiği forvet oyuncu İbrahim Ülüm ise takım içerisinde büyük birlikteliğin olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Ziya Doğan hocamızın sayesinde idmanlarda maçlara iyi hazırlanıyoruz. Yapılan iyi çalışmaların karşılığını da maçlarda alıyoruz. Kolej takımıyız. Çok iyi bir arkadaşlık ortamı var. Yönetim, teknik heyet ve futbolcular arasında büyük bir dayanışma var. Geçen hafta içerisinde Diyarbakırspor’a transfer oldum. Ben takımla sadece 6 idmana katıldım. Buna rağmen hocamız Sivasspor maçında ikinci yarı oynama şansı verdi. Yönetim ve teknik direktörümüz Ziya Doğan’ın bu takımda büyük emeği var. Biz futbolcular olarak onların bu emeğinin karşılığını alması için mücadele edeceğiz. Başarılı olacağımıza inanıyoruz."

YORUM YAZ