MENÜ

'Başarı faturasız kalmaz'

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, son dönemde kendilerine yönelik yaplan eleştirilerin doğal olduğunu, geçen sezon elde ettikleri başarının faturasız kalmadığını söyledi.

'Başarı faturasız kalmaz'

Mustafa Denizli, takımının antrenmanı sırasında basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, geçen mayıs ayının sonunda bir dergiye verdiği röportajda, "Önümüzdeki sezon, bu sezonki görüntü olsa dahi eleştiriler beşe katlanacak" biçiminde ifade kullandığını hatırlatarak, "Başarı faturasız kalmaz. Beşiktaş gibi bir takım, ligin hiçbir döneminde hedeften şaşmaz" dedi. Kısa dönem itibariyle, düşündüklerinin 4 puan gerisinde olduklarını ifade eden deneyimli teknik adam, "Puan kayıplarını bazen ligin başında, bazen ortasında, bazen de sonunda yaparsın. Sonunda kaybedersen kötü olur" diye konuştu.

Geçen hafta basın mensuplarıyla sohbeti sırasında kullandığı "kılavuz karga" ifadesine de açıklık getiren Denizli, şunları kaydetti: "Kılavuz karga kötü bir ifade değil. Ben bir çeşitlemeden bahsediyorum. Leş kargaları anlamında söylemedim. Zaten kişiliğimle bağdaşmaz. Tabii ki zaman zaman akla ihtiyacımız var, ama her gün için değil. Değerlendirme yapacak aklımız var. Ben ya ifade edemedim, ya da aktarımda sorun oldu. Benden kaynaklanıyor olabilir. Benim ağzımdan çıkacak isimleri ben onore etmek isterim. Kılavuz kargayı vurgulamak istedim. Orada fikir ve davranıştan bahsediyorum. Konuşmak için sermaye ve birikim gerekmiyor."

"SERDAR ÖZKAN’I, BEŞİKTAŞ’IN KOZU YAPACAĞIM"
Denizli, gelecek dönemlerde, koşullar ne olursa olsun, genç oyuncu Serdar Özkan’ı Beşiktaş’ın kozlarından biri yapacağını söyledi. Serdar’ın, Gaziantepspor maçında iyi oynadığına dikkati çeken Denizli "5 dakika daha maçta kalsaydı, sakatlanacaktı" dedi. Gaziantepspor maçında özellikle Ernst’i çıkarmasının ardından taraftarlardan aldığı tepki için de Denizli, "Buna ben de şaşırdım. Ernst’in iyi oynadığını görmüyor muyum? Daha farklı varyasyonlar için bunu yaptım. Benim için tek sorun, tribün ve takım birlikteliğinin bozulması. Geçmişte oldu. Bana taraftar desteği bugün lazım. Tribünle takım arasındaki ilişkiyi koparmayacağız. Beşiktaş taraftarları da geçmişte yapılan bu oyunlara gelmez, gelmeyecek" açıklamasını yaptı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ
Denizli, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde ilk hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu bildirdi. Bunun gerçekleşmemesi durumunda ikinci hedeflerinin UEFA Avrupa Ligi’ne katılmak olduğunu dile getiren Denizli, "Grubun dördüncü torbası düşüncelerimizin uzağında gelişti. Hedefini belirleyen Beşiktaş herşeyini ortaya koyar" derken, Galatasaray maçının ertelenip ertelenmeyeceği yönündeki soruya, "Erteleme olacağını sanmıyorum. Milli takımın hayati maçı var. 3 gün sonra
Türkiye’nin iki devinin hayati maçı var. Sonrasında bu takımların Avrupa kupasında maçları olacak" yanıtını verdi. Denizli, "Bu Beşiktaş lige yeter mi?" sorusunu ise "Bu Beşiktaş, bu lige yeter. Şampiyonlar Ligi’ne de yetiştiriz" diye yanıtladı. Denizli, yeni transfer Tabata’nın, arayışlarından biri olduğunu ve beklentileri karşılayacağını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ