MENÜ

2000'den daha iyiyiz!

Bu sezon her türlü mevkiide ortalamanın üzerinde oyunculara sahip olduklarını belirten 2. Başkan Mehmet Helvacı, “Belki abartılı olacak ama UEFA Kupası'nı alan takımdan daha iyiyiz” dedi.

2000'den daha iyiyiz!

Yeni sezona fırtına gibi başlayan Galatasaray Kulübü’nün 2. Başkanı Mehmet Helvacı, FANATİK’e konuştu. Yazarımız Serdar Dinçbaylı’ya samimi açıklamalar da bulunan Helvacı, gündemdeki konuları ve Sarı-Kırmızılılar’ın hedeflerini tüm samimiyetiyle anlattı. Şimdi söz 2. Başkan’da: “Galatasaray’ın borcu olduğundan fazla gösteriliyor. Mesela Sportif A.Ş’nin kasasında duran veya Futbol A.Ş’ye borç olarak kullandırttığı para, ortaklarına ait bir para değil. Herkesi korkutan bu borcun önemli miktarı yani 70 milyon Dolar. Galatasaray’ın da öz varlıklarında Riva, Florya, Aslantepe var. Stadı da artık TOKİ yapıyor ve problem kalmadı. Geriye kalan borç 100-120 milyon Dolar kadar. Galatasaray Avrupa Ligi’nde başarılı olacaktır. İlk turu zorlanmadan geçecektir. Bu sezon her türlü mevkiide ortalamanın üzerinde geniş bir kadroya sahibiz. Belki abartılı olacak ama UEFA Şampiyonu takımdan daha iyi ve geniş bir kadro şu an mevcut. Yapılan transferlerde geleceğin gelirleri hesaba katılıyor. Bu sezon yaptığımız transferlerin bedeli de 20 milyon Euro ancak, ödeme planlarını üçe, dörde bölerek yaptık. Bu sene pazarlamadaki başarımızda da, kadronun kaliteli ve takımın performansının yüksek olmasının katkısı büyük.”

Haberin Devamı

‘Ne kadar kalite o kadar para’
“Bir önceki periyoda göre sponsorluk gelirleri 3’e katlandı. Bazı anlaşmalar geçen seneki takıma göre yapıldı. Yenileyeceğimiz zaman bu seneki takıma göre masaya oturacağız. Çünkü artık Rijkaard var, Elano var, Keita var. Daha kaliteliyiz. İlerde daha da kaliteli kadrolar kuracağız. Bizi sadece Galatasaraylılar değil, diğer takımlar da izliyor. Sponsorlarla masaya otururken, “Bizi Beşiktaşlılar da Fenerbahçeliler de izliyor, bize 2 bin TL daha fazla verin” diyebileceğiz. Ayrıca transferler de, forma ve sponsorluk anlaşmalarından gelen paralarla yapıldı.”

‘Başkalarına da kaybedebilirsiniz’
Fenerbahçe maçını her Galatasaraylı gibi ben de bekliyorum ama beni bu karşılaşmanın sonuçları pek ilgilendirmiyor. Tek maçlık galibiyetler değil şampiyonluk istiyorum. 2006’da Fenerbahçe’ye 2 kez yenildik ama sonuçta şampiyon olduk. Bu çok daha kıymetli. Fenerbahçe’yi 2 kez yenip şampiyon olamayacağıma, 2 kez yenilip şampiyon olayım daha iyi. Tabii ki hem şampiyon olmayı hem de 2 maçta da Fenerbahçe’yi yenmeyi isterim. Ama unutmamak gerek ki kimi yenerseniz yenin karşılığı 3 puan. Sonuçta her ne olursa olsun, buradan 6 puan kazanır, başkalarına kaybedebilirsiniz.”

Haberin Devamı

‘Keşke her maç 5 gol atabilsek’
“Futbol takımının performansının daha da artacağına inanıyorum. Ancak lig sonuna kadar aynı performansı beklemiyorum. Burada benim tek güvencem kalabalık bir kadromuz var ve alternatifler aşağı yukarı denk. Hoca iniş-çıkışları, yaptığı rotasyonla iyi ayarlayabilirse, düşüşlerden en az etkileniriz. Bu da şampiyonluk için yeterli. Tüm takımlar için geçerli bir durum. Gönül ister ki her maçı 5 gol atarak kazanalım ama böyle birşeyin imkanı yok. Ancak bu sezon Galatasaray’ın iyi bir puanla şampiyon olacağını tahmin ediyorum.”

‘Taraftarların katkısı büyük’
“Takımla beraber taraftarımız da değişti. Maça ciddi katkı sağlıyorlar, stadı her maçta dolduruyorlar. Oyuna müdahale ediyorlar. Bir de tabii ki bu bir planın sonucu. Bu sezon tribünler de Aslantepe’nin provası yapılıyor. Organize taraftarlar artık tüm dünyada olduğu gibi açıklarda bulunacaklar. Futbolcular gibi provalar yapıyorlar. Nerede ıslık, nerede alkış, nerede tezahürat yapacaklarını konuşuyorlar. Tek ricam ne olursa olsun küfür etmesinler, taşkınlık yapmasınlar. Zarar gören hep Galatasaray oluyor.”

Haberin Devamı

‘Birleşme çok hayırlı olur’
“Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş’nin birleşmesi için bir süre yok. Kural olarak Sermaye Piyasası Kurulu’nun aldığı her kararın ve yapılan her müracatın 6 aylık süresi var. Bu 6 ay içerisinde herhangi bir yeni davranışta bulunmazsanız karar kendiliğinden otomatikman rafa kalkıyor. Ama o dosyaları yenilediğin sürece sürekli 6 aylık zaman kazanıyorsunuz. Biz de ilk müracatımızdan bu yana dosyaları sürekli yenileyerek canlı tutuyoruz. Ama ne kadar erken birleşimi gerçekleştirebilirsek Galatasaray için o kadar hayırlı olur. Çünkü bu operasyonu bu şekilde yürütmenin de bazı maliyetleri var. Ayrıca Serbest Piyasa Kurulu’nun, QVT için aldığı işlem yasağı kararı, Galatasaray’ı ilgilendirmiyor. Tire Kutsan açısından bir karar alındı. Dolayısıyla konunun Galatasaray’a doğrudan bir etkisi yok.”

Haberin Devamı


’Statta düğün bile yaparız’
Aslantepe’deki stadın en kısa zamanda tamamlanacağını belirten 2. Başkan Helvacı, “İnşaat işi tamamen paraya dayalı. Aslantepe’nin ilk ihalesinde günde 12 saat çalışılması planlanmıştı. Eğer bunun üzerine çıkılırsa rahat rahat yetişir. Çünkü TOKİ bu işte tecrübeli ve mali sıkıntısı yok. Eğer stadı bir müteahhit yapsaydı bu kadar rahat konuşamazdım ama, arada TOKİ var yani devlet güvencesi. Açılır kapanır çatısıyla beraber biteceğini düşünüyorum. Bütün tribünler kapalı olacak, çatı futbol dışı kullanılacak. Türkiye’de bugün kimsenin aklından statta düğün yapmak geçmez ama günün birinde birileri stadı süsler, tepesini kapattırır ve bu işe soyunursa ardının geleceğini tahmin ediyorum. Loca ve kombine satışlarından çok para bekliyoruz. Ayrıca stat 3-5 yıl sonra senede 80-100 milyon Dolar gelir getirecektir” dedi.

FANATİK ÇOK ÖZEL / Serdar DİNÇBAYLI

YORUM YAZ