MENÜ

Tekke boş geçmiyor! 0-4

Rusya Ligi'nin 20. haftasında Zenit Petersburg deplasmanda Khimki'yi 4-0 mağlup ederken, Zenit'te forma giyen milli futbolcu Fatih Tekke takımının ilk golüne imza attı.

Tekke boş geçmiyor! 0-4

Oynadığı son 3 resmi maçta rakip fileleri havalandırma başarısı gösteren Fatih Tekke, Khimki maçında da boş geçmedi. Tecrübeli golcü 24. dakikada takımını 1-0 öne geçirirken, 49. dakikada Bystrov, 68. dakikada Rosina ve 90. dakikada Maksim'in (k.k) kaydettiği gollerle konuk ekip sahadan 4-0 galip ayrıldı. Hollandalı teknik adam Dick Advocaat'ın takımdan ayrılmasından sonra performansı giderek artan ve Avrupa Kupası maçları dahil olmak üzere bu sezonki 8. golüne imza atan Fatih Tekke 53. dakikada yerini Kornilenko'ya bıraktı.

Haberin Devamı

Evsahibi Khimki de ise 56. dakikada Gapon ve 82. dakikada Kansoni kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu galibiyetle Zenit puanını 31'e çıkararak 6. sıraya yükselirken, Khimki ise 2 puanla son sırada kaldı.

Son 4 resmi maçta rakip fileleri havalandırmayı başaran golcü futbolcu Khimki'yi 4-0 mağlup ettikleri maçın ardından DHA muhabirine yaptığı açıklamada, oynamaya başladıktan sonra gol atmayı başardığını belirterek, "Çok şükür takımla ilgili bir sıkıntım kalmadı. Herşey benim için gayet normalleşti. Oynadığımda zaman da elimden geleni yapıyorum. Oynadığım maçlarda gol atmak nasip oldu. Son 4 maçta da gol atmak nasip oldu. Benim için çok güzel. Bu maçta eski sakatlığım nüksetti. Onun dışında bir sıkıntım yok" dedi.

Haberin Devamı

Yıldız futbolcu eski takımı Trabzonspor'un durumuyla ilgili olarak ise "Trabzonspor'un durumu çok iyi diyemeyiz ama daha ligin çok başı. İnşallah bugün Bursaspor karşısında galip gelirlerse düzeleceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Rusya'da top koşturan Türk futbolcuların başarılı olduğunu kaydeden Fatih, "kimse görmek istemiyor ama bence Rusya'da forma giyen Türk futbolcular çok başarılı. Yurt dışında oynamak o kadar kolay değil. Tek başınasınız, kültürünüz farklı, diliniz dininiz herşeyiniz farklı. Bu farklılıkları bir süre sonra saha içerisinde gideriyorsunuz ama bu da zaman alıyor. Yabancı futbolcuları daha iyi anlıyorsunuz o zaman bizim için tecrübe oluyor. Biz burada çok başarılıyız bence ve Türkiye'de bunu görmek isteyen yok maalesef. Üç büyüklerde oynayıpta Avrupa'da futbol hayatını sürdüren arkadaşlarımız da Türkiye'yi çok iyi temsil ediyorlar fakat onların attığı 1 gol bizim attığımız 10 golden daha önemli görünüyor. Neticede bu bizim işimiz ve elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Adı uzun bir süre Trabzonspor'la anılan başarılı futbolcu transferiyle ilgili olarak "Transferde yarın son gün. Artık bundan sonra transferim Ocak ayında mümkün olabilir. Belki kulübümde de kalabilirim. Çünkü benim için herşey burada iyi olmaya başladı. Sıkıntım kalmadı, problemlerimizin çoğu halloldu. Belki kulübümle de devam ederim. Şu an bilmiyorum" diye konuştu.

YORUM YAZ